Μια αποκαλυπτική ανάρτηση έχουμε και σήμερα, για όσους λατρεύουν τις κότες, και ψάχνουν για 100% ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ τρόπους να καταπολεμάνε όλες τις ασθένειες και τα προβλήματα στο κοτέτσι. Έχουμε παρουσιάσει πολλούς τρόπους και πολλά μυστικά εδώ στις Ελληνικές Κότες, με μια απο τις πιο πρωτοπόρες ιδέες την ΠΡΟΠΟΛΗ μέσα στο νερό η οποία κυριολεκτικά θεραπεύει ακόμα και απο τις πιο βαριές ασθένειες. Εμείς το ανακαλύψαμε αυτό, εφόσον η πρόπολη δε γιατρεύει τις κότες αλλά και τους ανθρώπους σε πάσης φύσεως πρόβλημα.
Προσθέτωντας λίγο καρβουνάκι στο κοτέτσι μας μπορούμε να δούμε τρομερά αποτελέσματα στη καταπολέμηση ασθενειών |
Σήμερα έχουμε όμως μια εξαιρετική μέθοδο ΠΡΟΛΗΨΗΣ απέναντι στις ασθένειες, και δεν είναι άλλη απο το Κάρβουνο! Και φυσικά εννοούμε το κάρβουνο που παράγεται απο το ακατέργαστο ξύλο, το οποίο σύμφωνα με νέες έρευνες έχει εκπληκτικές ιδιότητες, τόσο στην πρόληψη των ενδοπαρασίτων της κότας, σκουλήκια κλπ, όσο και στην αποτοξίνωση απο χαλασμένες τροφές που μπορεί να φάει έξω.
Οι κότες καθώς βοσκάνε κάθε μέρα τρώνε κάθε λογής "ακαθαρσίες". Μπορούν να δεχτούν τόσες χιλιάδες μικρόβια μέσα στο σώμα τους, απο ποντίκια μύγες σκουλήκια, σάπιες τροφές και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Έτσι λοιπόν αναπτύχθηκε μια νέα μέθοδος η οποία φυσικά έρχεται απο μεγάλους πτηνοτρόφους του εξωτερικού. Τι έκαναν λοιπόν; Δοκίμασαν βάζοντας κάρβουνο, μέσα στη τροφή αλλά και στο νερό των πουλερικών, σε πολύ μικρές ποσότητες. Μάλιστα υπήρξαν εταιρίες που εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ιδέα, δημιουργώντας "ενεργό άνθρακα" ενσωματωμένο μέσα στις ζωοτροφές, τόσο για τις κότες όσο και για μεγαλύτερα ζώα όπως αγελάδες κλπ. Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι επειδή το κάρβουνο βοηθάει σημαντικά το ανοσοποιητικό, καθαρίζει τις κότες ερωτερικά απο τοξίνες και ενδοπαράσιτα. Μάλιστα αποδείχθηκε ότι τα πτηνά βοηθήθηκαν και στην αντιμετώπιση της σαλμονέλλας τόσο στο κρέας όσο και στα αυγά. Πολύ ανατρεπτικά ευρύματα λοιπόν...
Στη φύση τα άγρια ζώα, πολλές φορες πάνε σε περιοχές όπου έχει καεί δάσος, και παρατηρήθηκε ότι έτρωγαν κάρβουνο. Οι έρευνες κατέληξαν ότι αυτό έγινε, για θεραπευτικούς σκοπούς και αποβολή τοξίνων του οργανισμού. Απο πλευράς θρεπτικής αξίας το κάρβουνο δε περιέχει τίποτα, ωστόσο βοηθάει σημαντικά το πεπτικό σύστημα. Περιέχει μέσα του μια ουσία, η οποία έχει "καθαρτικές" ιδιότητες, αποβάλλοντας όλες τις ακαθαρσίες απο τον οργανισμό. Αν για παράδειγμα η κότα είναι προσβεβλημένη βαριά απο σκουλήκια ή αυγά σκουληκιών μέσα στο έντερο, το κάρβουνο βοηθά στην αποβολή τους απο τον οργανισμό.
Φύραμα για κοτόπουλα που περιέχει 1% κάρβουνο, δηλαδή 1 γρ στα 100γραμμάρια τροφής, αποδείχτηκε ότι είχε σημαντικά αποτελέσματα, όχι μόνο στη πρόληψη ασθενειών αλλά και στην αυγοπαραγωγή. Σημειώθηκε μετά τη χορήγηση του, μεγαλύτερη περίοδος αυγοπαραγωγής αλλά και αύξηση του βάρους του αυγού. Επίσης το κάρβουνο βοήθηκε να μην μυρίζουν έντονα οι κουτσουλιές εφόσον η πέψη της τροφής γινόταν καλύτερα.
Η μέθοδος έχει ως εξής...
Καθώς καίγονται τα ξύλα στο τζάκι, διαλέγουμε ένα ξύλο που έχει αρπάξει καλά, και το βρέχουμε. Αφού δούμε ότι πλέον το ξύλο έχει σβήσει, έχουμε έτοιμο το κάρβουνο μας. Μπορούμε ξύνοντας τη μαύρη επιφάνεια να δημιουργήσουμε τρίμματα απο κάρβουνο, τα οποία μπορούμε να ρίξουμε μέσα στη τροφή σε ποσότητα 1% ή εναλλακτικά, να ρίξουμε τα τρίμματα εκεί που σκαλίζουν και τρώνε οι κότες. Μπορούμε επίσης να κρεμάσουμε ένα κομμάτι, και να τρώνε τσιμπάνε οι κότες όποτε θέλουν. Τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά...
Παίζει και το ενδεχόμενο να ανάψουμε φωτιά κοντά στο κοτέτσι και να την σβήσουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήμε προσοχη μην κανουμε τις κοττες καψαλιστες !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ποια μορφή βάζουμε πρόπολη στο νερό βάμμα πρόπολης ή κομμάτι πρόπολης ή βράζουμε πρόπολη σε νερό και το ανακατεύουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση που θα μου δώσετε.
ΑπάντησηΔιαγραφή