ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΕΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΕΣ


ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΕΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6992328889
Πρόκειται για τη γνωστή και σπάνια ντόπια ράτσα που είχαν τα παλιά χρόνια στα χωρία οι Έλληνες. Ανεπηρέαστες από ασθένειες και κρύο, άριστες προστατευτικές κλώσσες όπως επίσης παραγωγικές σε αυγά και κρέας ταυτόχρονα. Αν και είναι δύσκολο στις μέρες μας ο εντοπισμός τέτοιων αυθεντικών φυλών υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που με το μεράκι και  την αγάπη τους διατηρούν αναλλοίωτα όλα αυτά τα αρχέγονα χαρακτηριστικά, κότες ανεκτίμητες που έζησαν και προσαρμόστηκαν τέλεια στα χώματα της ελληνικής υπαίθρου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσαρμοστική ράτσα, που ως κύριο χαρακτηριστικό της έχει την καλή παραγωγή αυγών με μπόλικο κρέας σε συνδυασμό με μεγάλη ανθεκτικότητα σε ασθένειες κρύο βροχές και ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Είναι προικισμένες με αυξημένο το ένστικτο της κλώσσας, όπως επίσης και όλα τα ένστικτα άμυνας προστασίας των νεοσσών. Σαν ζωή στο κτήμα κοιμούνται και λατρεύουν τα ψηλά δέντρα, τρέχουν πετάνε και είναι ιδιαίτερα έξυπνες! Κυνηγάνε και πιάνουν έντομα πολλές φορές ακόμη και μικρά ζώα όπως φίδια η ποντίκια. Είναι πλέον οι φυσικοί εξολοθρευτές της φάρμας. Όχι μόνο αποψιλώνουν το έδαφος από τα βλαβερά χόρτα αλλά καθαρίζουν το χώρο από τους εχθρούς της φάρμας μας.











Όταν βρέχει και φυσάει κρύος αέρας οι κότες αυτές δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ο οργανισμός τους δεν πιάνει ασθένειες και είναι τόσο ανθεκτικός λόγω της σκληροτράχυλης ράτσας. Ποιος θα φανταζόταν κότες που βρέχονται όλη τη νύχτα να επιβιώνουν και να είναι παραγωγικές μάλιστα.



Μα πως θα μπορούσε να διατηρηθεί ντόπια ράτσα χωρίς να κλωσσά! Οι καραγκούνικες κότες γίνονται πολύ καλές μάνες και μπορούν να εκκολάψουν με επιτυχία πολλά αυγά. Οι "κλώσσες" είναι ιδιαίτερα προστατευτικές και μόλις τα κοτοπουλάκια νιώσουν ότι απειλούνται η κλώσα τα προστατεύει με κάθε τίμημα. Όλες οι κότες μεγαλώνουν με κλώσσα κάτι το οποίο βοηθάει πολύ να είναι πάντα γερές και να μένουν παραγωγικές σε αυγά για πολλά χρόνια...



Αυτή τη περίοδο υπάρχουν διαθέσιμα γονιμοποιημένα αυγά!
Για όσους ενδιαφέρονται να προμηθευτούν γονιμοποιημένα αυγά μπορούν να επικοινωνήσουν κατευθείαν με τη κ. Χριστίνα που έχει τη φάρμα στο Αγρίνιο. Τηλέφωνο επικοινωνίας...
6992328889

   

1 σχόλιο:

  1. Ευχες για επικρατηση της ρατσας ,γιατι σημερα υπαρχουν με τις κοτες προβληματα και μονογια τους μικρους εκτροφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή