Σούπερ πατέντα: Πως να σφάζετε τις κότες, πανεύκολα χωρίς καθόλου πόνο και πιο νόστιμο κρέαςΈχω δεί και ακούσει πολλούς τρόπους για το πως να σφάζουμε τις κότες και τα πουλερικά. Δυστυχώς για εμένα, αυτό το κομμάτι είναι το πιο επίπονο, διότι πως μπορεί κάποιος να βλέπει τα ζώα του να μεγαλώνουν, και μετά να τους αφαιρεί τη ζωή; Αν και δύσκολο κομμάτι, είναι απολύτως απαραίτητο, για την ανανέωση του κοτετσιού, και την υγεία των ζώων. Οι κότες πρέπει να ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια περίπου. Ενώ και ο κόκορας το πολύ στα 3-4 χρόνια, για να είναι παραγωγικός να μην τραυματίζει τις κότες και τα αυγά να είναι γόνιμα.


Σαν άνθρωπος ποτέ δε μπορούσα να σφάζω ο ίδιος τα ζώα. Πάντα έβαζα κάποιον άλλο να το κάνει, και δυστυχώς είχα δεί με τα μάτια μου πολλούς "βιάιους" τρόπους. Ξέρετε τα ζώα καταλαβαίνουν τον άνθρωπο που είχαν δίπλα τους. Εγώ αυτό που ήθελα πάντα, είναι όσα ζώα βρίσκονται στα δικά μου χέρια να ζούν μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ζωή με αύθονο φαγητό και περιποιήση, και όταν έφτανε η στιγμή του τέλους, να γίνεται τόσο γρήγορα και ανώδυνα, που το ζώο να μη έχει πονέσει καθόλου.
Ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό, είναι καταρχήν πρίν το σφάξιμο να μη τρομάξουμε τα πτηνά μας. Ένας που πιάνει απότομα και βιαία τις κότες, τις τρομάζει και όλη η διαδικασία είναι πολύ επίπονη. Γι αυτό πάμε πάντα νύχτα στο κοτέτσι, πιάνουμε τις κότες απο τα πόδια και προσπαθούμε να τις ακινητοποιήσουμε με τον πιο γρήγορο τρόπο.

Και εδώ έχουμε μια πολύ έξυπνη και γρήγορη πατέντα για να γίνει το σφάξιμο εύκολα και γρήγορα. Φτιάχνοντας εύκολα και απλά ένα ΚΩΝΟ ΣΦΑΓΗΣ. Όταν οι κότες τοποθετούνται μέσα σε αυτό τον κώνο, ακινητοποιούνται δε μπορούν να χτυπηθούν, και εφόσον το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι, το σφάξιμο γίνετε πολύ γρήγορα, και το ζώο χάνει πολύ γρήγορα τις αισθήσεις του, όντας αδύνατο να χτυπηθεί και να μαυρήσει το κρέας. Πιστεύω ότι είναι ο πιο έξυπνος και γρήγορος τρόπος σφαγής. Επιπροσθέτως το κρέας γίνεται και πιο νόστιμο, εφόσον το ζώο δεν ταλαιπορήθηκε, αλλά και επειδή έγινε καλή αφαίμαξη απο τη πατέντα αυτή.

Δείτε τις διαστάσεις και πως θα φτιάξετε τον κωνοΚοτόπουλα:  30,48 ΒΑΣΗ1, 74 ΒΑΣΗ2, 40 Ύψος
Πάπιες:  34 ΒΑΣΗ1, 98 ΒΑΣΗ2, 38 Ύψος
Γαλοπούλες & χήνες:  38 ΒΑΣΗ1, 98 ΒΑΣΗ2, 50 Ύψος


ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου