Το σοβαρότερο λάθος που κολλάνε κοκκιδίωση τα κοτόπουλα το Χειμώνα



Η κοκκιδίωση μια απο τις χειρότερες και πιο μεταδοτικές ασθένειες του κοτετσιού. Το φθινόπωρο και το χειμώνα όσοι κρατάνε πουλάδες ή νεαρά κοτόπουλα πλήττονται απο τη κοκκιδίωση, ειδικά αν ο χώρος του κοτετσιού δεν είναι κατάλληλος. Γίνονται πολλά λάθη και δυστυχώς την πληρώνουν τα κοτόπουλα. Σήμερα θα πούμε ποιά είναι η βασική αιτία εμφάνισης αυτής της ασθένειας και πως μπορούμε να τη προλάβουμε πρίν αυτή συμβεί...

Η κοκκιδίωση! Είναι μια ασθένεια που πηγάζει απο τις λάσπες στο κοτέτσι. Μεταδίδεται απο τις κουτσουλιές των πτηνών που επισκέπτονται το χώρο μας. Η ασθένεια πλήττει κατά 100% τα νεαρά πουλιά, τις πουλάδες και πολύ σπάνια τις ενήλικες κότες. Το κύριο σύμπτωμα της ασθένειας είναι αίμα μέσα στις κουτσουλιές. Ζωντανό κόκκινο αίμα! Αν δούμε αίμα στις κουτσουλιές αμέσως τρέχουμε στο κτηνίατρο και ζητάμε όποιο φάρμακο υπάρχει για κοκκιδίωση στις κότες. Υπάρχουν αρκετά φάρμακα, και όλοι οι κτηνίατροι έχουν να μας δώσουν... Αν δώσουμε φάρμακο όσες κότες δεν έχουν υποστεί ακόμα σοβαρή ζημιά στα εσωτερικά όργανα θα σωθούν.
Το λάθος που γίνετε είναι τα νερά μεσα στο κοτέτσι και οι λάσπες. Αν έχουμε κοτόπουλα ειδικά σε μικρή ηλικία πρέπει να λάβουμε μέτρα κατά της κοκκιδίωσης και να καταπολεμήσουμε τις λάσπες και το νερό στο χώρο μας. Δυστυχώς αν δε πάρουμε μέτρα, μπορεί να χάσουμε τα πουλιά.

Δείτε ένα παράδειγμα με έντονη λάσπη μέσα στο κοτέτσι. Αυτά τα πουλιά ζουν σε πολύ ανθηγειηνό περιβάλλον...

Όταν τα πουλια πατάνε μέσα στα νερά και την υγρασία είναι πάρα πολύ ευάλωτα στην ασθένεια αυτή...



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου