Διπλή περίφραξη: Ασφαλίζουμε το κοτέτσι, για να μη περνάει τίποτα μέσα...



Η νυφίτσα και οι αρουραίοι είναι δύο θανάσιμοι εθχροί του κοτετσιού, που περνάνε απο τους απλούς φράχτες που βάζουμε στο κοτέτσι. Όταν με καλούν φίλοι μου για να ελέγξω τη περίφραξη, αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα που βλέπω.


Για να καταλάβετε τι σας λέω... Η νηφίτσα είναι ο μικρότερος κυνηγός στη φύση. Έχει μέγεθος όσο ένα μεγάλο ποντίκι. Έχω δεί να χωράει απο χαραμάδα στη περίφραξη τόσο μικρή που δε το πίστευτα. Είναι πολύ ευκίνητο ζώο, και αν καταφέρει να μπεί στο κοτέτσι πίνει το αίμα απο τις κότες. Φυσικά δεν τις τρώει όλες όπως συμβαίνει με το κουνάβι. Η νηφύτσα είναι μικρό ζώο και θεωρείτε οφέλιμο για τη αγροτιά, εφόσον κυνηγά τους ποντικούς μέσα στα λαγούμια τους. Είναι το μόνο αρπακτικό που χωράει σε τόσο μικρές τρύπες. Ωστόσο αποτελεί εχθρός του κοτετσιού μας. Σπάνια επιτίθεται στα κοτέτσια αλλά πρέπει πάντα να παίρνουμε τα μέτρα μας.
Η καλύτερη λύση είναι διπλή περίφραξη! Κάποιος θα ρωτούσα, μα γιατί να βάλω δύο φράχτες; Γιατί να μη βάλω ένα απλό κοτετσόσυρμα; Το κοτετσόσυρμα είναι φτιαγμένο απο λεπτό σύρμα. Οι σκύλοι με τα δόντια που έχουν μπορούν να σκίσουν το φράχτη και να περάσουν μέσα. Ωστόσο αν βάλουμε κοτετσόσυρμα, και απο πάνω έχει και ένα πιο ανθεκτικό φράχτη τότε η περίφραξη γίνετε αδιαπέραστη.

Τα ποντίκια είναι επίσης ένα πρόβλημα. Αυτά μπορούν να μας σακατέψουν τις κότες απο πίσω. Του τρώνε τα εντόσθια εκεί που είναι μαλακό το κρέας. Επίσης τα ποντίκια τρώνε τα μικρά κοτοπουλάκια. Είναι λοιπόν καλό να κάνουμε μια ενισχυμένη περίφραξη για να μη περνάνε μέσα.

Δείτε ένα παράδειγμα πως είναι ένας καλός διπλός και ενισχυμένος φράχτης και 100% ασφαλές κοτέτσι...







   

1 σχόλιο:

  1. Αν είναι να βάλετε κοτετσόσυρμα βάλτε μισής ίντσας . Από το μεγαλύτερο περνάνε τα ποντίκια καθώς και τα μικρά σπουργίτια ( φορείς ασθενειών ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή