Για να γεννάνε περισσότερα αυγά οι κότες: Μυστικό που το έμαθα απο τη γιαγιά μου!



«Θα ήθελα να σας καταθέσω μια πρόταση για να γεννάνε περισσότερα  αυγά οι κότες. Το έχω μάθει από την γιαγιά μου».

Γεια σας.Είμαι από την Αμοργό και ονομάζομαι Βλαβιανός Γιάννης, διάβασα το άρθρο σας για την χρήση του φασκόμηλου ώστε να γεννάνε οι κότες περισσότερα αυγά και ποιό ποιοτικά. Θα ήθελα να σας καταθέσω μια πρόταση για να γεννάνε περισσότερα  αυγά οι κότες. το έχω μάθει από την γιαγιά μου η οποία έβραζε σε νερό τσουκνίδες και μετά  αφού το στράγγιζε το έδινε στις κότες ως πόσιμο αντι νερού. Βοηθάει τις κότες και στην υγεία τους αλλά και στο να γεννούν περισσότερα αυγά.δεν υπάρχει φυσικά επιστημονική τεκμηρίωση αλλά μόνο παρατήρηση πολλών ετών και το αποτέλεσμα είναι εμφανές.

Απάντηση...
Έχουμε ακούσει πολλούς να υποστηρίζουν ότι η παρακάτω συνταγή βοηθάει τις κότες να γεννάνε περισσότερα αυγά. Μάλιστα από μερικούς πιο παλιούς στο χώρο ακούσαμε ότι βράζοντας τσουκνίδα για τις κότες μπορούμε να προλάβουμε πολλές ασθένειες, όμως δύσκολα να τις θεραπεύσουμε.

Η τσουκνίδα έχει πολλά ιχνοστοιχεία και με αυτό τον τρόπο αυξάνει την αυγοπαραγωγή με πολύ καλά αποτελέσματα. Προτείνω όλοι να το δοκιμάσετε για να παίρνετε περισσότερα αυγά απο το κοτέτσι σας. Οι κότες είναι σαν να πίνουν ένα βιταμινούχο νερό!

Όλοι οι εκτροφείες με τον έναν η τον άλλο τρόπο θέλουμε να διατηρήσουμε τα πουλιά μας αυγοπαραγωγικά, και στην προκειμένη περίπτωση αναδεικνύεται ένας 100% βιολογικός τρόπος. Σε τι θα μπορούσε να διαφέρει από τα συνθετικά βιταμινούχα σκευάσματα του εμπορίου;

Να ξέρετε παιδιά πως όταν οι κότες σταματάνε να γεννάνε κάτι φταίει. Αλλοτε η ζέστη και άλλοτε η ελειπής διατροφή. Δοκιμάστε την μέθοδο που σας αναφέραμε και θα δείτε ότι κότες που δεν γεννούν θα ξεκινήσουν και πάλι!
   

1 σχόλιο:

  1. Είναι ωραίο να δίνουμε νερό στης κότες που είναι χωρίς φάρμακα. Αλλά κάθε πότε πρέπει να βράζουμε της τσουκνίδες.Καθε μερα η μια φορά την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή