Κόλπο να κόβουμε τα φτερά απο τις κότες για να μη πετάνε



Ένα πρόβλημα είναι να χάνουμε τις κότες εκτός περίφραξης. Πετάνε πάνω στο φράχτη βγαίνουν έξω και είναι πολύ επικίνδυνο να τις χάσουμε από σκύλους, αλεπούδες, ανθρώπους κλπ. Πιθανόν να χαθούν κιόλας η να μην μπορέσουν πάλι να πηδήξουν την περίφραξη. Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε πουλιά και αυτό συμβαίνει στους περισσότερους.

Η λύση για αυτές τις παλαβιάρες κότες είναι να ψαλιδίσουμε τα φτερά τους, έτσι ώστε να μην μπορέσουν να ξανά πετάξουν έξω. Θέλει πολύ προσοχή πως θα το κάνουμε για να μην καταστρέψουμε η τραμβατίσουμε τις φτερούγες των πουλιών. Κόβουμε μόνο τα 10 φτεράκια( της φτερούγας), δηλαδή αυτά που δίνουν ώθηση στην κότα για πτήση. (ουσιαστικά το μισό φτερό και όχι ολόκληρο). Είναι τα λεγόμενα κινητήρια φτερά. Αν κόψουμε στη μέση περίπου αυτά τα φτεράκια η κότα δεν θα ξανα βγεί ποτέ εκτος περίφραξης. Δεν θα μπορέσει να ξανα πετάξει. Είναι μια βάναυση πράξη που ίσως είναι δύσκολη για μερικούς αλλα αναγκαία αρκετές φορές.


Οι παλιοί και οι γιαγιάδες κόβουν η ξεριζώνουν ολόκληρα τα φτερά και τις ουρές. Αυτό είναι έγκλημα. Όταν μπορούμε να ψαλιδίσουμε μόνο τα πρώτα 15 φτεράκια και να λυθεί το πρόβλημα. Σκεφτείτε να σας ξερίζωναν τα νύχια εσάς, σκεφτείτε πόσος πόνος κατακλύζει το σώμα τους όταν ξεριζόνονται τα φτερά μέσα απο τη σάρκα. Πρέπει να σεβόμαστε όλα τα πλάσματα του θεού και να προσπαθούμε να μην τα βασανίζουμε. Είναι χρέος μας!

Ψαλιδίζουμε μόνο τα κινητήρια φτερά, δηλαδή ΜΟΝΟ τη μισή φτερούγα! Δείτε στις φωτογραφίες πως γίνεται αναλυτικά!




   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου