Πρόβλημα στη κλωσσομηχανή, δεν δείχνει θερμοκρασία και υγρασία. Πως τη φτιάχνουμε πανεύκολα!

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ερασιτέχνες πτηνοτρόφοι, είναι με τις ενδείξεις στη κλωσσομηχανή. Θα σας πω ακριβώς και τη δική μου εμπειρία, για να καταλάβετε το πρόβλημα και πως λύνεται. Συγκεκριμένα πρίν αρκετό καιρό αγόρασα τη γνωστή κίτρινη κλωσσομηχανή, που είναι αρκετά οικονομική και κυκλοφορεί σε όλα σχεδόν τα καταστήματα. Πρόκειται για τη κλωσσομηχανή CLEO 5 χωριτικότητας 41 ή και 82 αυγών. Όλα στην αρχή ήταν απρόσμενα καλά. Είχα δύο κλωσσομηχανές. Έδειχναν τη θερμοκρασία την υγρασία και όλα κύλαγαν όμορφα. Μέχρι που η πρώτη μου κλωσσομηχανή σταμάτησε να δείχνει τη θερμοκρασία και την υγρασία. Νόμιζα ότι χάλασε. Δεν ήξερα τι να κάνω, και άρχιζα μόνος μου να βάζω θερμόμετρο, έτσι ώστε να βλέπω χειροκίνητα τι συμβαίνει στα αυγά. Φυσικά δεν ήταν λύση αυτή υπήρξαν πολλές απώλειες..
Μέχρι που διαπίστωσα πρόσφατα, ότι το πρόβλημα λύνετε, και μάλιστα πολύ εύκολα! Φίλοι που είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμένα, ξεβίδωσαν τις δύο βιδούλες απο το κίτιρινο κουτάκι στο πάνω μέρος, και απο κάτω έχει θήκη για να μπούν καινούργιες μπαταρίες! Στη πραγματικότητα οι ενδείξεις της κλωσσομηχανής δε λειτουργούν με ρεύμα απο τη πρίζα αλλά με μπαταρίες που βάζουμε εμείς. Γι αυτό σε 1 χρόνο περίπου οι κλωσσομηχανές σταματάνε να δείχνουν ενδείξειες. Επειδή τελείωνουν οι μπαταρίες. Μπορείτε πολύ εύκολα να ξεβιδώσετε το πάνω μέρος (εικονα 1 δείχνει που βρίσκονται οι βίδες) και να αλλάξετε τις μπαταρίες. Και η κλωσσομηχανή είναι πάλι έτοιμη και κανούργια)

Απο την εμπειρία μου αν χειριστούμε σωστά αυτή τη κλωσσομηχανή μπορεί να έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, και με τις ενδείξεις στο πάνω μέρος μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. 
Δείτε εικόνες...

Η κλωσσομηχανή του Γιώργου σταμάτησε να δείχνει τη θερμοκρασία και την υγρασία...

Οι βίδες που βρίσκονται σε ακριβώς αυτές τις θέσεις, βγαίνουν και μέσα μπορούμε να αλλάξουμε τις μπαταρίες



Μόλις τις αλλάξουμε η κλωσσομηχανή είναι και πάλι καινούργια, και δείχνει τις ενδείξεις καμπάνα...
   

1 σχόλιο: