Κοκκινο πιπέρι στο ζυμάρι: Μια παλιά συνταγή για να γεννούν πολλά αυγά οι κότες



Βάζουμε αλεύρι από καλαμπόκι και ανακατεύουμε με αυτά τα υλικά για να φτιάξουμε μια συνταγή που μετατρέπει τις κότες σε μηχανές παραγωγής αυγών. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο η μέθοδος λειτουργεί άψογα και οι κότες πράγματι γεννάνε πολύ περισσότερα αυγά ακόμη και το χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Το κόκκινο πιπέρι που είναι καφτερό έχει πολλές βιταμίνες και βοηθάει τον οργανισμό πάρα πολύ. Ο λόγος που λειτουργεί στον οργανισμό στη μεγάλη παραγωγή δε ξέρω πως γίνεται, όμως σημασία έχει το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο.

Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη και την έκανε η Γιαγιά μου. Η οποία μου είχε πει "παλιά δίναμε στις κότες κοκκινοπίπερο στο ζυμάρι, και αυτές γεννούσαν ασταμάτητα". Η συνταγή για να φτιάξουμε το μείγμα γίνεται με 2-3 πιπέρια! Χρειαζόμαστε 1 κουταλιά μπούκουβο - πάπρικα 2-3 κουταλιές - και λίγο μαύρο πιπέρι το κλασσικό που βάζουμε στις μπριζόλες. Τα 3 αυτά πιπέρια τα βάζουμε μέσα στο βρεγμένο καλαμπόκι και το αφήνουμε να μουλιάσει λίγο για να απορροφηθούν απο τη ζύμη όλα τα θρεπτικά συστατικά και το κάψιμο απο το μπούκουβο.

Είναι πανεύκολο να το κάνετε και να το δοκιμάσετε. Επειδή όμως ξέρω οτι μερικοί θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες kai σας έβγαλα πολλές φωτογραφίες με όλη τη διαδικασία, απο την εκτέλεση της συνταγής μέχρι και το ταίσμα στις κότες. Δείτε...




1 κουταλιά μπούκουβο καφτερό μέσα σε 250γραμμάρια αλέυρι καλαμπόκι ζυμωμένο με νερό



2-3 κουταλιές πάπρικα γλυκιά




Το αφήνουμε να ηρεμήσει λίγη ώρα και το δίνουμε κατευθείαν στις κότες. Δε θα μείνει ούτε ίχνος. Το πετσοκόβουν







   

1 σχόλιο:

  1. Φιλοι μου δεν γνωριζω τι λετε αλλα απο μπουκοβο , σκορδα κρεμυδια , ψωμια λαδια καιτου πουλιου το γαλα δινω στις κοτουλες μου αλλα αυγουλακια εδω και ενα τριμηνο δεν περνω . Η κλασιλη τροφη τους ειναι σε καθημερινη βαση ολα τα αποφαγια της κουζινα και δυο μπολακια μιχ καλαμποκι - ασπαστο ανακατεμενο με σπαστο καλαμποκι , κριθαρι -στραρι -καλαμποκαλευρο με μπουκοβο η (διαζ) κοκκινο πιπερι και αν δεν εχω αλλο ειδος καυτερου , τους δινο απο τις καυτερες πιπεριες μου .Πολλες φορες μεσα στο ανωτερω περιγραφομενο μιγμα ανακατευω ψιλοκομενες τρι-τεσσερις μεγαλεςβ σκελιδες σκορδο ανακατεμενο με ψιλοκομενα 2-3 κρεμυδια . Μεσα στο εν λογω χαρμανι ριχνω και μια κουταλια μαρμαροσκονη και ηλιελαιο . Αφου τα ανακατεψω καλα τα προσφερω στην ταιστρα . Υποψη οτι εβδομαδιαιως μια ημερα τα αφηνω θεωρητικα νηστικα . Λεω θεωρητικα διοτι καθε πρωι τις βγαζω ελευθερες να βοσκισουν μεσα στο κτημα . Ανεξαρτητα απο τα παραπανω δινω στις κοτουλες μου και οτι πρασιναδα ξεχερσωσω απο τον κηπο μου εκτος απο αυτον που τρωνε μεσα στο κτημα . Ηδη εδω και 3ις μηνες οπως προανεφερα δεν περνω ουτε ιχνος Αυγου . Υποψη οτι μιλαμε για 12 κοτουλες 6 ΙΖΑ ΜΠΡΑΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ και... Καθως και 7 ΠΟΥΛΑΔΕς ΠΕΡΙΠΟΥ επτεμιση-οκτω μηνων Χωριατικες Ελληνικες τις λεγομενες ντοπιες Ἔυχαριστω προκαταβολικα για τυχων απαντησεις σας ! Καλο ξημερωμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή