Η διατροφή που κάνει γερά - δυνατά πουλιά που γεννάνε περισσότερα αυγά και παχαίνουν



Οι συμβουλές και τα μυστικά του πτηνοτρόφου Χρήστου:
Αν δεν φάει η κότα, αυγό δεν κάνει και αυτό είναι κανόνας. Η κότα πρώτα τρώει για τον εαυτό της και μετά για το αυγό της. Τον χειμώνα που χρειάζεται περισσότερη ενέργεια, χρειάζεται και πιο δυνατή τροφή. Έχετε υπόψιν ότι η κότα είναι παμφάγο είδος και χρειάζεται δυνατές δόσεις πρωτεϊνης. Για αυτό σας έχω μια λύση όπως κάνω εγώ στις κότες μου.


Βράστε κρέας και μέρος απ' το ζουμί ανακατέψτε το με την καθημερινή τροφή τους.!! Αυτό τα ανεβάζει και τα κάνει γερά και δυνατά πουλιά. Βράστε λίπος χοιρινό και το ζουμί ανακατέψτε το με αλεύρι καλαμποκιού.. ζυμώστε το. Δώστε μια φορά την εβδομάδα στα πουλιά σας και θα σας το ανταποδώσουν. Οι κότες ΔΕΝ είναι περιστέρια αλλά εξημερωμένα παμφάγα πουλιά.

Σχόλιο Ελληνικές Κότες:
Η μέθοδος που αναφέρεις πράγματι είναι πολύ αποτελεσματική. Προσωπικά έχω δοκιμάσει να βάλω φυτικά λίπη στις τροφές των πουλιών, όπως ελαιόλαδο, ηλιάλαιο κλπ και τα κοτοπουλάκια αναπτύσσονταν ταχύτατα ενώ οι κότες γένναγαν περισσότερα αυγά. Η απίστευτη ενέργεια που έχουν τα λίπη δίνουν δύναμη στις κότες και αυξάνουν τα πάντα, τα αυγά το κρέας και πάει λέγοντας. Απο παλιούς έχω ακούσει όμως άλλες μεθόδους πχ με τσουκνίδες (χλωρές) σαν τροφή αλλά και με διάφορα πιπέρια μέσα στο ζυμάρι για το οποίο έχουν γίνει και ξεχωριστές αναρτήσεις στο blog.

Οι παλιοί ξέρετε εφάρμοζαν διάφορες τεχνικές για να αυξάνουν τη παραγωγή τους πάντα με φυσικούς τρόπους. Απο προσωπική εμπειρία μπορώ να πω οτι τα καλύτερα αποτελέσματα έχουμε στις κότες με τα αποφάγια του σπιτιού. Και όταν λέω αποφάγια εννοώ τα πάντα, απο τσόφλια αυγών κολοκύθια φλουδες απο ντομάτες, φακές ρεβύθια που περισσέυουν βουτημένες με ξερο ψωμί που έχει μουλιάσει κλπ.

Η γιαγιά μου έκανε το εξής κόλπο όταν ήθελε να ταΐσει τις κότες. Όταν τηγάνιζε πατάτες το λάδι το φύλαγε και δε το πέταγε. Έπαιρνε το τηγάνι και αν είχε ξερό ψωμί το βούταγε μέσα και το έδινε στις κότες να το φάνε. Αντίστοιχα το έκανε με φασολάδα, σούπες, κριθαράκια κλπ . Έτσι δε πετούσε κανένα φαγητό και οι κότες έτρωγαν βασιλικά γεύματα. Τι μου λέτε για μείγματα ωοτοκίας και κόκκινα πιπέρια υπάρχει κάτι καλύτερο απο αυτές τις σπιτικές συνταγές και τα περισσεύματα απο το σπίτι; Όχι και βέβαια.  Μερικοί σκέφτονται μα θα ταίσω τις κότες μου - κρέας η τέτοια πράγματα - οι κότες είναι παμφάγες και αναζητούν τέτοιες πλήρης τροφές. Φυσικά δεν έχει σχέση με τα αυγά, ο οργανισμός έχει τέτοια φίλτρα μέσα που οι κότες χωνεύουν τα πάντα.

Παλιά έλεγα στη γιαγιά μου μα τι ταΐζεις αυτές τις καημένες τις κότες; Μου απάνταγε πάντα το ίδιο. Για να βρείς αυγά στο ψυγείο η κότες πρέπει να τα τρώνε τα πάντα. Μόνο έτσι γεννάνε πολλά αυγά. Και μετα απο καιρό που το είδα με τα μάτια μου το πίστεψα και εγώ. Αλλά μου τόνισε οτι οι κότες δε πρέπει να τρώνε αλμυρά φαγητά. Γι αυτό καλό είναι αν ένα φαγητό είναι αλμυρό (πχ αλμυρή φασολάδα) βουτάμε το ψωμί για να σπάσει η αλμύρα. Εννοείτε πως παστά κλπ, η τυριά αλμυρά δε δίνουμε τις κότες, το αλάτι κόβει τα έντερα. Οπότε προσοχή σε αυτό! Ελπίζω να σας βοήθησα με τη σημερινή ανάρτηση και να ακουλουθήσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές και μυστικά.
   

1 σχόλιο:

  1. Γείας σας το όνομα μου είναι Δημήτρης. Θα ήθελα να ρωτήσω: αν το λάδι που θα δώσω στις κότες είναι τηγανελαιο (ελαιόλαδο) θα κάνω κακό στα ζώα ή δεν θα
    έχουν πρόβλημα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή