Πατέντα για κινητό κοτέτσι και φούλ παραγωγή αυγών



Σήμερα θα δούμε μια σούπερ πατέντα για κινητό κοτέτσι απο τον φίλο μας τον Γιώργο που το δημοσίεσε στο facebook. Πρόκειται για μια πατέντα που πραγματικά αξίζει να την έχετε στο κήπο. Έτσι εκμεταλλευόμαστε πλήρως όλο το πράσινο του κήπου, με το τρόπο που θέλουμε εμείς. Πχ οι κότες έχουν τη τάση να αποψιλώνουν το έδαφος. Με αυτό το κοτέτσι, μετακινούμε, και οι κότες κουρεύουν τη πρασινάδα σαν μηχανή του γκαζόν. Φυσικά η αυγοπαραγωγή αυξάνεται κατακόρυφα και τα αυγά όπως και το κρέας που παράγονται είναι κορυφαίας ποιότητας. Δείτε τη πατέντα...

Γράφει ο Γιώργος Χατζηγεωργίου...
Αυτή είναι η δική μου πατέντα για μεταφερόμενο κοτέτσι.
Δέχεται μέχρι 10 κότες, κινείται πολύ εύκολα μέσα στο χωράφι λόγω της μεγάλης ροδας και του Κέντρου βάρους μπροστά.
Έχει 2 πορτακια , ένα εξωτερικο για τα αυγά και ένα εσωτερικό για να βγαίνουν οι κότες έξω. Παρά πολύ βολικό για να τοποθετείται ανάμεσα στα μποστανικα.

Ερώτηση: Ρε παιδιά στις λακκούβες δεν φεύγουν οι κότες?
Απάντηση: Επειδή το κάτω περιμετρικο στραντζαριστο είναι 20mmX40mm με την 20ρα πλευρά να εφάπτεται στο έδαφος, αν το συρεις λίγο μπρος πίσω χωνεέτσι λιγάκι στο έδαφος. Εξάλλου οι κότες δεν είναι τρωκτικά να σκάβουν λαγούμια... Αν βρισκουν φαί στα πόδια τους τρώνε και δεν κουνούν

Συμβουλή: καλο θα ηταν να σκεπαστεί τουλάχιστον το μισό εμβαδόν ιδανικό τα 3/4 για να μην βρέχονται (πολύ βασικό γτ απελευθερωνετε αμμωνία και αν δεν υπάρχει και καλός εξαερισμος στο κλειστό χώρο θα υπάρχει πρόβλημα με αρρώστιες) και επίσης να σκιαζει ώστε το καλοκαίρι να μην ψήνονται..
Οπότε αν ο χώρος που κοιμούνται ήταν όσο ο μισός που έχουν για να βόσκουν και ήταν εντός τότε θα ειχες πετύχει με εναν σμπάρο δυο τρίγωνα δηλαδή θα είχαν το μισό εμβαδόν καλυμμένο..

Απάντηση Προς το παρόν υπάρχει ένα κομμάτι plexi glass για την βροχή. Σε μερικές μέρες τελειώνω και το ανακλινομενο σκίαστρο από καλάμια με το μισό επενδεδυμενο με πλαστικό θερμοκηπίου.








   

4 σχόλια:

  1. Πολύ ποιοτική κατασκευή. Ξέρει κανείς, αν με την προσάρτιση κατάλληλου αριθμών κουρνιάστρων, φωλιών, ταίστρων και ποτίστρων που περιγράφοντε στον νόμο 4056/12, μπορεί να αδειοδοτηθεί με αδεια εγκατάστασης πτηνοτροφείου ελευθέρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο ..πολυ εξυπνο και πρακτικο..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ζώα όπως αλεπούδες τι κάνεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείτε να μας πείτε τα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιήσατε, τις διαστάσεις οπως και το κόστος του; Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή