Κοτοπουλά με αναπνευστικό πρόβλημα: Τι τροφές θεραπεύουν; Μυστικά και λύσεις από έμπειρο κτηνίατρο!Ερώτηση...
Όταν κρυώνουν τα πουλιά, πχ έχουμε μια κλούβα με κοτοπουλάκια και αυτά αρχίζουν χρου χρου, όμως αναπτύσσονται κανονικά. Πως προκλήθηκε αυτό από όσα γνωρίζεις εσύ, πως γιατρεύεται, θα έμπαινες στη διαδικασία θεραπείας; και αν ναι με τί? τι περιπτώσεις έχουμε. ας ξεκινήσουμε με αυτό το θέμα για αρχή

Απαντά έμπειρος Κτηνίατρος...
Ο συνωστισμός επηρεάζει πολύ το στρες.Τα πουλιά δεν κρυώνουν ποτέ, εκτός εάν είναι στους -20! Το χρου χρου που περιγράφεις είναι σύμπτωμα συμφόρησης της ρινικής οδού, και των παραρινικών κόλπων (οι σακούλες γύρω από το μάτι). Σε αυτό συμβάλει η αβιταμίνωση Α, το στρες, και δευτερευόντως τα μικρόβια, μυκόπλασμα, αιμόφιλος, E coli , κ.α.

Προληπτικά θα μειώσεις τα πουλιά, ειδικά εαν τσακώνονται, θα τους χορηγήσεις στο νερό σκόρδο και φύλλα ευκαλύπτου, ενώ στην τροφή, πολτοποιημένο σκόρδο, ρίγανη, μπουκοβο (δεν είναι μονο για την αυγοπαραγωγή), λιωμένο κρεμμύδι, και ελαιόλαδο..Εαν είναι πολύ βαριά, φτιάχνεις λάδι με σκόρδο πολτό, και το αλοίφεις μέσα στο στόμα του να ''καεί''.Τιποτα δεν παθαίνουν, μη φοβάσαι...

Θεραπεία με baytril σε κότες που είναι για αυγά, οδηγεί σε φαινόμενα μικροβιοαντοχής που μεταδίδονται στον άνθρωπο, και απαγορεύεται η χρήση του, για να μείνει και κανένα φάρμακο που θα μας πιάνει στο τέλος!!

Αν χρειαστεί να δώσεις αντιβίωση χωρίς να κάνεις καλλιέργεια, τότε το tylan πιάνει τα μυκοπλάσματα, αλλά τα πουλιά μένουν φορείς και μετα τη θεραπεία, και τη μεταδίδουν.Υπάρχουν χώρες που μόλις εμφανίσει η κότα μυκόπλασμα, την στέλνουν στην κατσαρόλα γιαυτό το λόγο.Η υγρασία, επίσης, δεν βοηθάει, όπως και η αμμωνία: εαν σου μυρίζει έστω και λίγο, για τα πουλια είναι πολύ!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου