Κότες σε κατοικημένη περιοχή: 4 τρόποι για να γλιτώσουμε από μπελάδες & καταγγελίες!



Σήμερα θα μιλήσουμε για τις κότες και τα κοτέτσια που διατηρούνται μέσα σε κατοικημένες περιοχές - πόλεις. Όπως έχουμε προαναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις η διατήρηση πουλερικών μέσα σε πόλεις απαγορεύεται βάση του νέου νόμου και όταν λέμε απαγορεύονται αυτό σημαίνει οτι δεν επιτρέπεται ούτε μια καμία κότα. Η υπηρεσία που εφαρμόζει αυτούς τους νόμους είναι το υγειονομικό το οποίο έρχεται για έλεγχο στο σπίτι μας μόνο κατόπιν καταγγελίας απο κάποιο γείτονα.
Τη σήμερον ημέρα ο ένας άνθρωπος βγάζει τα μάτια του άλλου, γι αυτό είναι και τόσο το έντονο το πρόβλημα με τις καταγγελίες. Πολλοί άνθρωποι ενοχλούνται απο το λάλημα του κόκορα, την μυρωδιά (αν ο καιρός είναι βροχερός η κουτσουλιές μυρίζουν έντονα) η ακόμη και η ιδέα οτι βρίσκεται κοτέτσι δίπλα τους.


Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συμβουλές που αν τις τηρήσουμε μπορούμε να γλιτώσουμε απο πολλούς μπελάδες, και αντί να νευριάσουμε τους γείτονες να τους δώσουμε μια ευκαιρία να καταλάβουν οτι αυτό που βρίσκεται δίπλα τους είναι η αξία της ζωής. Είναι εξάλλου τρελό να έχουν γεμάτες τις αυγοθήκες στο ψυγείο τους και ταυτόχρονα να σιχαίνονται τις κότες και τα παράγωγα τους. Φυσικά όλα είναι θέμα ψυχολογίας και εκεί είναι που πρέπει να σταθούμε σήμερα.

Οι συμβουλές έχουν να κάνουν με τρόπους που μπορούμε να αποτρέψουμε ένα γείτονα να προχωρήσει σε καταγγελία. Διαβάστε τις 5 συμβουλές και αποφύγετε τυχών καυγάδες!

1. Κόκορας που λαλάει: Πρώτο και κυριότερο όταν βρίσκομαστε εντός κατοικιμένης περιοχής είναι να αποφύγουμε τον κόκορα και το ενοχλητικό για κάποιους λάλημα που οπως λένε συμβαίνει τις ώρες κενής ησυχία που κοιμούνται. Ο κόσμος να ξέρετε δεν έχει με τι να τσακωθεί, και αν ο κόκορας λαλάει καρφώνει την ύπαρξη του κοτετσιού σε όλη την γειτονιά. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες καταγγελίας εφόσον κάποιος "προβληματικός" θα υπάρχει σε όλη την γειτονιά για να τον ακούσει.

ΕΙΚΟΝΑ Κόκορας που λαλάει με τη ψυχή του

1. Καθαριότητα στο κοτέτσι: Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η καθαριότητα στο κοτέτσι και συγκεκριμένα εκεί που κουτσουλάνε οι κότες όταν κοιμούνται. Το κοτέτσι πρέπει να είναι καθαρό και να μην μυρίζει. Μια λύση για να καθαρίσουμε τις κουτσουλιές είναι να τις βάλουμε σε ένα χώρο για δημιουργία κομπόστ και να τις σκεπάσουμε με χώμα η νάιλον προκειμένου να μην μυρίζουν. Τις περιόδους βροχών οι κουτσουλιές μυρίζουν άσχημα και είναι οτι χειρότερο για τους γείτονες μας. Πέρα όμως απο αυτό το κοτέτσι πρέπει να είναι καθαρό για να μην κολλήσουν καμία ασθένεια και οι ίδιες οι κότες. Ένα βρώμικο κοτέτσι είναι εστία μικροβίων τόσο για τις κότες όσο και για τους ανθρώπους.




3. Προστατευτικό δίχτυ πλέγμα: Όταν είχε έρθει η υπάλληλος του υγειονομικού για αυτοψία στο κτήμα μας, πρώτα πρώτα μας ρώτησε να τις δείξουμε ποιο σπίτι μας έκανε την καταγγελία. Μόλις τις δείξαμε μας πρότεινε πως η καλύτερη λύση για τα πτηνά μας είναι να μην τα βλέπει ο γείτονας. Μας είπε χαρακτηριστικά βάλτε ένα δίχτυ να μη τα βλέπει και πιστεύω δεν θα συνεχίσει άλλες καταγγελίες.

4. Δωροδοκία: Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα ζηλειάρη γείτονα. Ένας άνθρωπος που έχει φθόνο για την επιτυχία του διπλανού του μπορεί να κάνει τα πάντα για να του χαλάσει όλη την εκτροφή. Διαβάστε μια παροιμία που ταιριάζει απόλυτα με τη περίπτωση...


“Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό.
Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονας του είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Και όσο έβλεπε τον γείτονα του να χαίρεται με την κατσίκα του, τόσο και θύμωνε και ζήλευε περισσότερο.
Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει…
- Έλα Τάκη μου, πες μου τέκνο μου κι εσύ τι θέλεις. Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις πρόβατα, θέλεις χωράφια, τι θέλεις;
Και απαντά ο Τάκης:
- Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου.”

Πόσο πραγματική αυτή η παροιμία! Έτσι λοιπόν αν θέλουμε να μην ζηλεύουν οι γείτονες πρέπει να τους δωροδοκίσουμε. Λίγα αυγά αρκούν... Πολλές φορές όμως η ζήλεια μπορεί να είναι τόσο βαθιά χαραγμένη μέσα τους που τίποτα δεν μπορεί να τη σβήσει. Ελπίζω κανένας να μην πέσει σε κακό γείτονα διότι αν αυτό συμβεί ποτέ δεν ξεμπερδεύεις.

Όλα αυτά τα γράφω διότι εμένα μου έτυχε ένας κακός γείτονας. Ένας πολύ κακός γείτονας που κάνει καταγγελίες μέχρι και σήμερα. Το υγειονομικό ήρθε πολλές φορές στο σπίτι. Και μετά απο πολύ πίεση και καταγγελίες απο το γείτονα (το υγειονομικό) έστειλε χαρτί στην αστυνομία για εισαγγελική παρέμβαση. Φυσικά η αστυνομία δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο και μας ρώρησε τι να γράψει στην αίτηση. Έτσι υπογράφτηκε οτι οι κότες έφυγαν. Αλλά στην πραγματικότητα οι κότες υπάρχουν ακόμα, και ζήσαν αυτές καλά και εμείς καλύτερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Πόσες κότες επιτρέπονται στη πόλη; Όλη η νομοθεσία για τα οικόσιτα ζώα και πτηνά


   

12 σχόλια:

  1. πολυ ωραια τα λεει ο συγγραφεας αλλα τον κοκορα γιατι πρεπει να τον ανεχτουν οι υπολοιποι οπως εγω που ξυπναω 5 και ο κοκορας με ξυναει απο τις τρεις ενω ο κυριος δεν μενει καν στη περιοχη,μαγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή εγώ είμαι καλός γείτονας που ενοχλούμαι από το τον κόκορα που έχει στο μπαλκόνι του ο καλός μου γείτονας και τον ζηλεύω;;; Αν δεν είναι υγειονομικό πρόβλημα και αν δεν είναι ενοχλητικό που ο κόκορας λαλεί πουρνο πουρνο, γιατί έχει κατεβασμένα και κλειστά παντζούρια μπαλκονόπορτες;;; Και γιατί αντί να τις έχει στο μπαλκόνι που πρέπει να τις ανεχτεί όλη η γειτονιά δεν τις βάζει σπίτι του με κλειστές μπαλκονόπορτες ώστε και αυτός να κάνει τη δουλειά του και η γειτονιά μας κοιμάται ήσυχη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο για το αν ψυγείο μου είναι γεμάτο αυγά αλλά δεν θεωρώ σωστό να υπάρχουν κότες σε αστική γειτονιά μεγαλούπολης:
    1ον για να υπάρχει νόμος σημαίνει ότι σε αστικό κέντρο και πυκνό κατοικημένη περιοχή δεν πρέπει να υπάρχει κότα (εν μέσω Covid19 θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο ευαισθητοποιημένοι σε τέτοια θέματα)
    2ον το ψυγείο μου είναι και γεμάτο γάλα. Να βάλουμε και αγελάδες και κατσίκες στα μπαλκόνια;;
    Κλείνοντας, το άρθρο είναι εξοργισικό... Βάλλεται κατα αυτούς που ενοχλούνται από μια δικιά σου πράξη... Μην την κάνεις για να μην ενοχληθώ ...
    Δεν έχω κάνει καταγγελία στην ζωή μου. Έτσι καλό θα ήταν αντί να γράφεις εσύ άρθρο για το πώς να αποφύγεις τις καταγγελίες τον κακό και ζηλοφθόνο γείτονα σου, να του πεις να γράψει άρθρο για το πώς γίνεται μια καταγγελία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ που γράφεις το άρθρο έλα να εργαστείς από το πρωί μέχρι το απόγευμα και πες μου πως θα είσαι με τον γειτονα που έχει τον κόκορα στα 10 μέτρα από σπίτι σου....να σε ξυπνάει από τις 5 και να μη σταματάει ούτε μεσημέρι....μάλλον θα πρέπει να ξεχωρίσετε λίγα πράγματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ ,ο γείτονας έχει δύο κόκκορες παρακαλώ που καλούν ότι ώρα ναναι όλη μέρα ,έχει καταντήσει εκνευρίστικο για μένα που δουλεύω κυλιόμενο ωράριο και δε μπορώ να ησυχάσω ούτε στο σπίτι μου,ο εν λόγο γείτονας δεν μένει ούτε καν στο σπίτι αυτό, έρχεται μόνο και τις ταιζει.να τις πάρει τις κότες στο σπίτι που μένει και να τις ακούει αυτός όλη μερα

      Διαγραφή
  5. Το ότι η ώρα κοινής ησυχίας σαν την ώρα που γράφω τώρα και ψάχνω νομοθεσία για τον κόκορα που τον έχω στα 15 μετρά από την κρεβατοκάμαρα μου με κάνει προβληματικό η να ψάχνω λόγο να τσακωθώ,κάνει έμενα να αναρωτιέμαι για την λογική με την οποία έχουν κάποιοι σαν και εσένα που γράφεις τέτοια άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι άχρηστος και ανιδαιος εσύ που έγραψες το άρθρο!! Έχω ένα γείτονα ο οποίος είναι συνταξιούχος δεν ξέρει τι έχει και 5 μέτρα από το δωμάτιο μου σε κλουβιά έχει βαλη δύο κοκόρια ξυπνάω από τις 5 πάρα και δεν υπάρχουν μεσημέρια όλοι μέρα ακούω κοκόρια τα νεύρα μου έχουν γίνει τσαντακια να μην μπορώ να ηρεμήσω στον ίδιο μου το σπίτι και βγενει ένας άχρηστος σαν εσένα να γράψει τι? Ότι πρέπει να μετακομίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οποιος δεν εχει προβλημα με το λαλησμα ενως Κοκορα να τον παρει και να τον βαλει μεσα στο σαλονι του και να του τραγουδαει καθε λεπτο !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο οτι διαβασα σε ειπε το γεονομικο να βαλεις διχτυ λες και με τον διχτυ θα παψουν να λαλουν τα κοκορια σου..τοσο χαλβας εισαι που το πιστεψες εισαι για γελια....Μαλλον δεν καταλαβατε οτι η φωνες ενοχλουν οχι το να τα βλεπουν εξυπνε εσυ που τα γραφεις αυτα........Κανεις λαθος το γεονομικο παει 1 φορα μετα αν δεν τα παρεις ερχετε και 2 και μετα σε κανει καταγγελια μαζι με την αστυνομια και τρως ενα καλο προστιμο ,τωρα αυτα που λες εσυ οτι ηρθαν και εσυ ακομα τις εχεις αυτα ειναι δικες σου βλακιες.χα..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν και χειρότερο.Ο γείτονας έχει κότες και κοκόρια σε οικόπεδο,δίπλα μου αλλά αυτός μένει άλλου.Αν του κανω παρατήρηση είμαι κακός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσυ που έγραψες το άρθρο εισαι πολύ βλακας.εχεις πρηξει την γειτονιά με τους κοκκορους σου και γράφεις άρθρο για να μιλήσεις για προβληματικους γειτονους που ζηλεύουν.τοσο στόκος. Έλα να έχεις στα 10 μέτρα 4 κοκκορους και να ξεκινάνε απο τις 4 το πρωί ασταμάτητα, αλλά εσένα το κωλοσπιτο σου να είναι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή