Μεγαλώνω κοτοπουλάκια στο σπίτι μόνος μου. Πως θα ζεσταίνονται, πως αναοπτύσσονται γρήγορα



Παρακολουθήστε προσεκτικά τις φωτογραφίες παρακάτω, και δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε το χώρο για να μεγαλώνουν και να ζεσταίνονται τα κοτοπουλάκια. Είναι πολύ απλό. Φτιάχνουμε ένα χώρο, όχι πολύ μεγάλο. Πχ 1 μέτρο μήκος για 10-20 κοτοπουλάκια και το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι οι άνεμοι, και η υγρασία. Η κλούβα πρέπει να είναι κλειστή απο όλες τις πλευρές, εκτός απο ένα μέρος που θα παίρνουν αέρα. Επίσης δεν πρέπει να πατάνε στις κουτσουλιές τους. Το καλύτερο είναι να σηκώσουμε ελαυρώς τα πόδια τους με πλέγμα έτσι ώστε να μην πατάνε κάτω.


Η λάμπα που θα βάλουμε μπορεί να είναι αυτή η κόκκινη που έχουν στα πετσοπάδικα, η ακόμη καλύτερα λάμπα ειδική για ζέσταμα νεοσσών. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια απλή λάμπα πυρακτώσεως απο αυτές τις στρογγυλές που είχαμε παλιά στα σπίτια. Όχι τις οικονομικές. Όποιος βάλει οικονομική τα πουλιά κρυώνουν, γιατί δε παράγει θερμότητα. Τη λάμπα τη βάζουμε περίπου 15 πόντους ψηλά, για να μη κρυώνουν αλλά ούτε και να ζεσταίνονται πολύ τα κοτοπουλάκια.
Βασικό επίσης είναι το νερό να είναι όσο πιο μακριά γίνετε απο τη λάμπα, ενώ το φαγητό να είναι περίπου στη μέση. Το νερό το βάζουμε μακριά απο τη λάμπα για να μη ζεσταίνετε και δημιουργεί μύκητες και μικρόβια που μπορούν να αρρωστήσουν τα πτηνά.

Στα πουλάκια, αγοράζουμε ειδικό φύραμα απο τα καταστήματα, το οποίο περιέχει βιταμίνες και άλλα συστατικά που είναι πολύ σημαντικά για να μεγαλώσουν. Τα φυράματα πλέον εμπεριέχουν και φάρμακα κατά των ασθενειών, οπότε είναι απολύτως απαραίτητα για τα πουλάκια που μεγαλώνουν για κρεατοπαραγωγή αυγοπαραγωγή κλπ.

Δείτε μερικές φωτογραφίες και νομίζω θα πάρετε καλές ιδέες...



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου