Κανιβαλισμός στα κοτόπουλα. Αίματα και επιθέσεις με τραύματα στο πίσω μέρος. Η λύση στο πρόβλημα!



Πρίν λίγες ημέρες αντιμετώπισα κανιβαλισμό στα κοτόπουλα για άλλη μια φορά. Όσοι έχετε πάρει κρεατόπουλα, η έχετε βάλει πολλά κοτόπουλα σε μικρό μέρος, καταλαβαίνετε γιατί πράγμα μιλάω. Ο κανιβαλισμός είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στο κοτέτσι. Τα πουλιά αρχίζουν να τρώνε το ένα τη σάρκα του άλλου. Αρχικά τσιμπάνε το πίσω μέρος, και μόλις αρχήσει να τρέχει αίμα, πέφτουν όλα μαζί και το κατασπαράζουν. Οι απώλειες μπορεί να είναι τεράστιες αν δε πάρουμε αμέσως δραστικά μέτρα! Ξέρετε αμα αρχήσουν αυτή τη συνήθεια, δεν τα σταματά τίποτα, και τα πρώματα στο κοτέτσι να είναι αλεπάλληλα. Η μήπως υπάρχει λύση;

Θέλω εδώ να πω τα δικά μου μυστικά στο πρόβλημα αυτό. Καταρχήν να πω ότι έχω παρατηρήσει δύο είδη κανιβαλισμού στα κοτόπουλα. Το πρώτο είδος κανιβαλισμού, είναι το "ήπιας μορφής" που τα πουλιά τρώνε τα φτερά και ματώνουν στη πλάτη και στον ποπό τους. Πολλές ράτσες, μικρόσωμες, αυγοπαραγωγής, ακόμα και χωριάτικες ντόπιες, αμα στριμωχτούν σε μικρό χώρο τα κοτοπουλάκια τρώνε τα φτερά, μαδιούνται και στο τέλος ματώνουν. Είναι πολύ συχνό αυτό το φαινόμενο, και λύνετε πανεύκολα. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να δώσουμε χώρο στα πουλιά. Το δεύτερο είναι να βάλουμε πρόπολη στις πληγές. Μόνο με τη πρόπολη σταματάνε οι πληγές, γιατρεύονται και δεν ξανα επαναλαμβάνουν τα τσιμπήματα. Η πρόπολη έχει πικρή γεύση και δεν τους αρέσει μετά να τσιμπάνε. Το πρόβλημα λύνεται κατευθείαν και αυτό δοκιμάζω τα τελευταία χρόνια. Πρόπολη μπορείτε να προμηθευτείτε στο τηλ *******.

Τώρα υπάρχει η δεύτερη μορφή κανιβαλισμού, που είναι η πιο σοβαρή. Συμβαίνει κυρίως στα κρατόπουλα και τις ράτσες "τύπου πτηνοτροφείου". Σε αυτή τη μορφή κανιβαλισμού, τα πουλιά κυριολεκτικά σκαλίζουν το δέρμα και τρώνε τα εσωτερικά όργανα. Αν κάποιος προλάβει το φαινόμενο όταν ματώσουν τα πουλιά μπορεί να τα σώσει. Σε αυτή τη μορφή κανιβαλισμού μπορούμε άνετα να ρίξουμε πρόπολη για να γιατρευτεί και να μη μολυνθεί το κοτόπουλο, όμως για να εξαλλείψουμε τελείως το πρόβλημα υπάρχει άλλη λύση.

Ειδικό σπρέι για κανιβαλισμό για κοτόπουλα. Εγώ έριξα μια φορά στα κρεατόπουλα απο αυτό, και δεν ξανα έγινε κανιβαλισμός. Το κοτέτσι μύριζε ναυθαλίνη πολύ έντονα για μέρες. Εμένα να φανταστείτε με πόναγε ο πνεύμονας μετά την εφαρμογή του, λόγω ότι έγινε σε κλειστό χώρο. Μεγάλη προσοχή λοιπόν με τη χρήση του. Το δίνουν στα κτηνιατρεία.


Σε κτηνίατρο που επισκεφτήκαμε, μας πρότεινε αυτό το φάρμακο με το οποίο ραντίζουμε το πίσω μέρος των κοτόπουλων, και σταματάνε να κανιβαλίζονται. Μυρίζει σαν ναφθαλίνη και η γεύση απωθεί τα κοτόπουλα να τσιμπήσουν. Είναι πολύ δραστικό, και το έχω χρησιμοποιήσει. Όσον αφορά τα πουλιά που ήδη τραυματίστηκαν, μετακινήστε τα και βάλτε τα σε ένα ξεχωριστό κλουβί, αλείφοντας τις πληγές τους με πρόπολη πρωί και βράδυ. Αν ζήσουν την πρώτη μέρα, η πρόπολη θα γιατρέψει τις πληγές τους. Είναι ότι πιο δραστικό βιολογικό φάρμακο έχω χρησιμοποιήσει γα πληγές και μολύνσεις.




   

2 σχόλια:

  1. απο που μπορω να αγορασω το σπρει διαδυκτιακα.Ειμαι Ικαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας ρωτήσω ποσε φορές πρέπει να το βάλω το σπρέι στης κότες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή