Η πιο γαλακτοπαραγωγική Ελληνική φυλή προβάτων!

NYX

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε την Ελληνική ράτσα προβάτων με την πιο υψηλή γαλακτοπαραγωγή, και επιδόσεις που μπορούν να κάνουν την φάρμα μας πιο αποδοτική και κερδοφόρα! Το γάλα αποτελεί αδιαμφισβήτητα, το εισόδημα του κτηνοτροφου, και εκεί είναι που πρέπει να στοχεύσει κάποιος προκειμένου να κάνει το επάγγελμα του πιο αποδοτικό, για να ζήσει μια οικογένεια αξιοπρεπώς!
Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε την Ντόπια φυλή Χιώτικων προβάτων! Μια αυτόχθονη ράτσα της Ελλάδας, με την πιο υψηλή γαλακτοπαραγωγή η οποία μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 450 κιλά γάλα το χρόνο για κάθε ζώο! Ταυτόχρονα η ράτσα αυτή έχει και την υψηλότερη πολυδυμία, πράγμα που σημαίνει ότι τα ζώα, όχι μόνο παράγουν το περισσότερο γάλα, αλλά οι μάνες γεννάνε τουλάχιστον 2 αρνιά ή περισσότερα, δηλαδή μεγαλύτερα κέρδη για τον κτηνοτρόφο. Παρατηρώντας κανείς τη ράτσα αυτή, μπορεί να διαπιστώσει ότι μερικές προβατίνες γεννούν και παραπάνω απο 2 μικρά, πράγμα πολύ εντυπωσιακό για τη ντόπια αυτή φυλή!

Φωτογραφίες απο την φάρμα Χιώτικων προβάτων, του φίλου μου του Κώστα στο Αγρίνιο. Όταν γίνεται μια δουλειά, πρέπει να γίνετε σωστά!
Η μέση γαλακτοπαραγωγή των χιώτικων προβάτων κυμαίνεται απο 330 έως 350 κιλά για κάθε ζώο το χρόνο, ενώ υπάρχουν και αποδόσεις που ξεπερνούν τα 450 κιλά! Θεωρείτε η καλύτερη ντόπια φυλή, όχι μόνο λόγω της υψηλής γαλακτοπαραγωγής, αλλά και λόγω της ελάχιστης κατανάλωσης τροφής, λόγω του μεγέθους τους! Το Χιώτικο πρόβατο, δεν είναι ιδιαίτερα σωματώδης, πράγμα που επιτρέπει μέγιστη γαλακτοπαραγωγή, με τα κατά το δυνατόν λιγότερα έξοδα! Είναι ζώα λιτοδίαιτα πράγμα που σημαίνει οικονομία! 

Δουλεύοντας και βλέποντας κανείς στη πράξη αυτή τη ράτσα, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι είναι μια απο τις καλύτερες ράτσες στην Ελλάδα, με τις πιο μεγάλες επιδόσεις! Πολλοί κτηνοτρόφοι άλλωστε επιλέγουν κριούς απο το Χιώτικο Πρόβατο, προκειμένου να βελτιώσουν το αίμα της φυλής τους και έτσι τα ζώα να γίνουν πιο αποδοτικά. 

Η Φάρμα του Κώστα Γιαννοκώστα στο Αγρίνιο, βλέποντας την μεγάλη ζήτηση για το Χιώτικο πρόβατο, στην Ελληνική Κτηνοτροφία, διαθέτει απο φέτος Κριούς, Χιώτικου προβάτου, απο πιστοποιημένες μάνες υψηλής γαλακτοπαραγωγής, πιστοποιητικά ελεγμένες απο τον συνεταιρισμό προβάτων φυλής Χίου "Μακεδονία".
Όποιος λοιπόν αναζητά, την ιδανική ράτσα για να βελτιώσει το κοπάδι του σε γαλακτοπαραγωγή, μπορεί να προμηθευτεί Κριούς απο τη Φάρμα Γιαννοκώστα!

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6979601579
Φωτογραφίες απο τη φάρμα και την εκτροφή... Νοικοκυρεμένα πράγματα!


Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6979601579

ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ. Ειδικό βάμμα πρόπολης που μπαίνει στο νερό τους για να μην αρρωσταίνουν ΠΟΤΕ! Καμία επιρροή σε κρέας-αυγά και άμεσα αποτελέσματα! Αποστολή πανελλαδικά μόνο με 4€ μεταφορικά. Τηλ 6992328889. Δείτε εδώ

   

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Αν διασταυρώσω καλά πρόβατα ντόπια με κριάρι Χιώτικο, θα έχω επιτυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή