Μεγαλώνοντας κοτόπουλακια χωρίς αρρώστιες: Το μυστικό για να έχουμε πάντα γερά πουλιά!!


Έφτασε η Άνοιξη η εποχή που όλοι εμείς αποφασίζουμε να φτιάξουμε το δικό μας κοτέτσι, για να απολαμβάνουμε τα δικά μας βιολογικά αυγά, και το πιο νόστιμο κρέας. Δυστυχώς όμως τα κοτόπουλα αν και πολύ εύκολα στην εκτροφή τους, εγκυμονούν κινδύνους! Ακόμα και αν έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, ακόμη και αν τρέφονται άψογα, οι αρρώστιες εγκυμωνούν, και μια απο τις πιο συχνές είναι το κρύωμα - πνευμονία βρόχος! Μπορεί να οφείλετε σε μικρόβια, υγρασία, νερά μέσα στο κοτέτσι, αέριδες, και ένα σωρό άλλες αιτίες. Εγώ σήμερα θα σας δώσω γρήγορα, μερικές οδηγίες για να φτιάξετε το καλύτερο κοτέτσι με τα πιο γερά και υγιή πουλιά!

Το πρώτο που πρέπει να εξασφαλίσετε είναι ένα καλό στεγανό μέρος. Ο χώρος που κοιμούνται πατάνε και τρώνε τα πουλιά πρέπει να μην έχει υγρασία να είναι ξηρός! Πουλιά που πατάνε σε βρεγμένο έδαφος όχι μόνο θα πουντιάσουν, αλλά αναπτύσσονται ασθένειες, με την πιο συχνή να είναι η κοκκιδίωση, μια ασθένεια που χτυπά νεοσσούς κοτόπουλων, και το σύμπτωμα είναι αίμα στις κουτσουλιές. Για αυτή την ασθένεια και για τη καλύτερη πρόληψη δίνω στα κοτόπουλα υγρή πρόπολη, που προμηθεύομαι απο μελισσοκόμο και είναι πολύ συμπυκνωμένη ότι πρέπει για να γιατρεύονται τα πουλιά. Το τηλέφωνο είναι 6992328889που μπορείτε να προμηθευτείτε.  

Η πρόπολη είναι πραγματικά φάρμακο για τους μικρούς νεοσσούς. Εγώ προσωπικά δεν παραλείπω ποτέ να στάξω στη ποτίστρα τους απο την υγρή πρόπολη, εφόσον όταν πίνουν το νερό σκοτώνονται όλα τα μικρόβια μέσα στη κοιλιά τους. Απο φίλους μάλιστα που εκτρέφουν μονάδες ολόκληρα με κοτόπουλα έχουν δεί τεράστιες διαφορές βάζοντας πρόπολη στο νερό. Μάλιστα μερικοί ισχυρίζονται ότι οι κότες ήταν άρρωστες με αναπνευστικό και με τη πρόπολη γιατρέυτηκαν τελείως. Εγώ προσωπικά κάνω πάντα πρόληψη με τη πρόπολη, και ειδικά στα μικρά κοτοπουλάκια, τα κρεατόπουλα και όλα τα πουλιά που είναι πολύ ευαίσθητα στις ασθένειες.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου