Προφυλάξτε το κοτέτσι απο τον Ήλιο! Οι κότες σκάνε και δε μπορούν να γεννήσουν!Παιδιά πολλοί άπειροι εκτροφείς χάνουν πουλιά και κότες απο θερμοπληξία και είναι πραγματικά πολύ κρίμα! Αυτή τη περίοδο ο ήλιος όπου χτυπά "ζεματάει" και μπορεί να σκοτώσει τα ζωντανά πολύ γρήγορα! Ειδικά αν μείνουν και χωρίς νερό για λίγη ώρα, όλα μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα.


Ο σωστός εκροφέας που θέλει να έχει υγιή κοτόπουλα και να γεννάνε πρέπει να προφυλλάσει το κοτέτσι απο τον ήλιο. Ιδανικά θα ήταν το κοτέτσι να βρίσκεται κάτω απο σκίαση δέντρου με πυκνό φύλλωμα. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε κάτι μόνοι μας προκειμένου να απαλλάξουμε τον χώρο απο τον ζεστό καλοκαιρινό ήλιο. πχ να σκεπάσουμε το κοτέτσι με πυκνό δίχτυ προστασίας (έχουν οι γεωπόνοι ένα γκρί που κάνει πολύ καλό ίσκιο. Όχι το πράσινο).

Θα πρέπει να ξέρετε παιδιά οτι όταν οι κότες ζεσταίνονται δεν γεννάνε. Ένα δροσερό κοτέτσι μπορεί να μας αποφέρει περισσότερα αυγά αλλά και πιο γρήγορη ανάπτυξη των πουλιών (αυτά που προορίζονται για φαγητό) μιας και δεν χάνουν τζάμπα ενέργεια με τη ζέστη.
Επίσης πολύ μεγάλη σημασία το καλοκαίρι δίνουμε στο νερό! Οι κότες δεν πρέπει να μένουν ούτε λεπτό χωρίς νερό. Σε συνδιασμό με τη ζέστη μπορούν να πάθουν θερμοπληξία. Σε περίπτωση που δούμε μια κότα σχεδόν λιπόθυμη απο την ζέστη σύμφωνα με τις συμβουλές κτηνιάτρου δεν πρέπει ποτέ να δώσουμε νερό στο στόμα! Αλλά βουτάμε τα πόδια μέσα σε μια λεκάνη με νερό. Μέσα σε λίγη ώρα η κότα θα έχει ζωντανέψει (αν δεν αφυδατώθηκε πλήρως)! 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου