Έτοιμο μείγμα ωοτοκίας για να γεννάνε οι κότες. Η σούπερ τροφή που αυξάνει στο φουλ τη παραγωγή...



Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε μια μεγάλη ποικιλία από έτοιμα μείγματα ζωοτροφών για αύξηση της αυγοπαραγωγής και είναι οι λεγόμενες τροφές ωοτοκίας. Πρόκειται για ενισχυμένα μείγματα φτιαγμένα από διάφορα υλικά όπως σόγια, καλαμπόκι, μαρμαρόσκονη και άλλα πρόσθετα. Η αυξημένη πρωτεϊνική σύνθεση το ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά, είναι το μεγάλο μυστικό για να ξεκινήσει ο οργανισμός να παράγει αυγά, πολλά αυγά! Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το πετύχουμε αυτό, ίσως και με περισσότερη επιτυχία όμως σήμερα έχουμε να πούμε κάποια πράγματα για τις έτοιμες ζωοτροφές αύξησης ωοτοκίας που βρίσκουμε έτοιμες στα καταστήματα.


Καταρχήν πρέπει να προσέξουμε από που θα τις αγοράσουμε! Προσωπικά στο Αγρίνιο έχω επιλέξει να αγοράσω από μεγάλο κατάστημα που εδώ και χρόνια αγοράζω τροφές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Έτσι σήμερα αποφάσισα να κάνω ένα πείραμα και να αγοράσω μια φυσική τροφή για ωοτοκία, με καλαμπόκι σόγια και μαρμαρόσκονη. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω κατά πόσο θα αυξηθεί η παραγωγή η οποία λόγω εποχής είναι ήδη αρκετά χαμηλωμένη.

Σήμερα πήρα 4 αυγά και έχω περίπου 10 κότες. Πήρα λοιπόν το μείγμα, και έβαλα νερό για να το φάνε με όρεξη οι κοτούλες και να μη κάτσει στο λαιμό. Τις εχω καλομαθημένες άλλωστε! Το γυάλισαν το ταπεράκι τους, δείτε όλη το ταίσμα και το τρόπο με φωτογραφίες...















   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου