Πρόβλημα με κλωσσομηχανή: Απώλειες στα αυγά λόγω χαλασμένου μετρητή θερμοκρασίας



Νεκρά πουλάκια λόγω χαλασμένου μετρητή θερμοκρασίας.

Γνωστός μου αγόρασε πρόσφατα μια απλή εκκολαπτική μηχανή χειροκίνητη περίπου 100 ευρώ.! Προσπάθησε να βγάλει πουλάκια δύο φορές.., αλλά από 40 αυγά που έβαζε έπαιρνε δέν έπαιρνε 7-8 πουλιά μόνο.! Μου ζήτησε να τον βοηθήσω πιστεύοντας ο άνθρωπος ότι φταίει αυτός που δέν γνωρίζει από εκκολαπτικές.! Και το κακό βρέθηκε.!!

 Οταν λοιπόν η ένδειξη θερμοκρασίας έδειχνε 37,8C' στην πραγματικότητα η θερμοκρασία στα αυγά ήταν 35,3C'.!! Γι' αυτό ο άνθρωπος δέν στέριωνε πουλάκι.!! Μόλις ανέβασα την θερμοκρασία απ' τον εσωτερικό ροοστάτη στους 39,5C' στην ένδειξη της μηχανής και παρακολουθώντας με δικό μου οργανάκι ακριβείας την θερμοκρασία, είδα ότι υπήρχε μεγάλη απόκληση του οργάνου την μηχανής από την πραγματική θερμοκρασία.

Σας παραθέτω μιά φωτογραφία που έβγαλα κατα την στιγμή του ελέγχου, για να δείτε την διαφορά της στιγμής.! Ο αισθητήρας του οργάνου κατά τον έλεγχο ήταν δεμένος μαζί με τον αισθητήρα της μηχανής για να αποφύγω της όποιες διαφορές θερμοκρασίας.! Ο λόγος που σας παρουσιάζω αυτό το θέμα είναι η απορία μου.., γιατί να υπάρχουν τέτοιας κακής ποιότητας προϊόντα στην αγορά και να χαλούν με την "πρώτη" κάθε καλή διάθεση καινούργιων φίλων της όρνιθας.!



οταν βγηκαν πολλες φθηνες μηχανες,πολλοι αγορασαν..οι περισσοτερες εβγαζαν αυτο το προβλημα ,με τις ενδειξεις θερμοκρασιας και υγρασιας,με τραγικα ποσοστα εκκολαψης..το οξυμωρο ειναι πως πολλοι αγοραζαν αυγα απο ρατσες 2-2.5 ευρω το αυγο και τα επωαζαν μεσα σ αυτα τα ''ταπερ'',και υστερα βγαιναν και κατηγορουσαν τους εκτροφεις που τους πουλησαν τα αυγα,πως τα αυγα ηταν ασπορα ...οποιος εχει μερακι με 150 ευρω κανει αθανατη μηχανη,48 θεσεων ,αυτοματη,με θερμοστατη enda ,lae.και οχι βεβαια σε ''ταπερ πλαστικο''...
   

1 σχόλιο: