Σφάξιμο και ξεπουπούλιασμα κότας: Ολόκληρη η διαδικασία για να γίνεται εύκολα και σωστά!




Πολλοί νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να μεγαλώσουν τα δικά τους κοτόπουλα είτε για τα αυγά είτε για το κρέας. Με όλα αυτά τα εμβόλια και τις ορμόνες που χορηγούνται στα τυποποιημένα κοτόπουλα πολύ σωστά πράξατε και σήμερα θα δείτε αναλυτικά με φωτογραφίες πως μπορείτε να σφάξετε - ξεπουπουλιάσετε μια κότα για το κρέας της χωρίς να την ταλαιπωρήσετε για να γίνει σώστα και γρήγορα!


Είναι μια επώδυνη και ψυχοφθόρα διαδικασία για όλους αυτούς που αγαπάνε τα ζώα, όμως και απαραίτητη εφόσον το κοτόπουλο αποτελεί πολύ μεγάλο μέρος της τροφής του ανθρώπου. Εγώ πιστεύω ότι αν ένα ζώο έχει ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή δίχως να είναι στριμογμένο αλλά ελεύθερο, δίχως να τρώει με λάμπα μέρα και νύχτα αλλά με την ησυχία του, δίχως φάρμακα ορμόνες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, τότε μπορώ να πώ με σιγουριά ότι δεν έχω τύψεις!

Το πρώτο και κυριότερο που χρειάζεται για να σφάξουμε ένα κοτόπουλο είναι να προμηθευτούμε ένα κοφτερό (τροχισμένο) μαχαίρι ετσι ώστε να γίνει γρήγορα η δουλειά και να μην υποφέρει καθόλου το ζώο. Πατάμε και τα δύο πόδια της κότας με το πόδι και τη βαστάμε γερά με το χέρι, στην συνέχεια κόβουμε το λαιμό και συνεχίζουμε να κρατάμε σφιχτά το ζωντανό για 1-2 λεπτά. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χτυπηθεί το κρέας. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο εύκολος όμως δεν είναι και ο καλύτερος.

Γενικά για να γίνει σωστά η αφαίμαξη, δηλαδή να βγεί όλο το αίμα απο το σώμα πρέπει να κρατιέται το κοτόπουλο ανάποδα. Και με τη μέθοδο που θα δείτε παρακάτω αυτό το πετυχαίνουμε άριστα. Όταν βγεί όλο το αίμα απο το κοτόπουλο το κρέας είναι πιο νόστιμο.

Παρακάτω δείτε όλη την μέθοδο αναλυτικά με φωτογραφίες.













Αφήνουμε το νερό να πάρει μια καλή θερμοκρασία περίπου λίγο πριν βράση. Βουτάμε το κοτόπουλο στο καυτό νερό για ένα λεπτό.








Αν βγαίνει εύκολα το φτερό πάει να πεί οτι το κοτόπουλο είναι έτοιμο για μάδημα






















































































































































Το κοτόπουλο δεν μπορούμε να το μαγειρέψουμε κατευθείαν. Πρέπει να αφήσουμε το κρέας να σιτέψει τουλάχιστον 2 ημέρες στην συντήρηση. Αν πάλι θέλουμε να το καταψύξουμε μπορούμε να το κάνουμε κατευθείαν αλλά καλύτερα να το αφήσουμε δύο μέρες πρώτα στη συντήρηση.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου