Μέθοδος να ταΐζουμε τα πουλερικά μας, με άφθονο και τσάμπα χορτάρι!Μια μέθοδος για να ταίσουμε τα πουλερικά μας, με άφθονο και τσάμπα γρασίδι!Να φτιάξουμε ξύλινα πλαίσια με σανίδες, όπου στο πάνω μέρος τους, θα προσαρτήσουμε ένα συρμάτινο πλέγμα, αρκετά λεπτό, ώστε οι κότες να μην μπορούν να φτάσουν το έδαφος.Σπέρνουμε στο έδαφος γρασίδι ή ότι άλλο νομίζουμε ότι θα προτιμήσουν οι κότες μας και μετά τοποθετούμε από πάνω τα πλαίσια. Όταν το γρασίδι γίνει αρκετά μεγάλο και περάσει σε ύψος το πλαίσιο, οι κότες θα μπορούν να το τρώνε, χωρίς όμως να πειράζουν την ρίζα.
Έτσι το γρασίδι θα φυτρώνει ξανά και ξανά. Όταν τελικά το γρασίδι φτάσει στο τέλος της ζωής του, απλά σηκώνουμε τα πλαίσια και οι κότες θα βρουν άφθονη τροφή, από τις ρίζες και τα σκουλήκια που θα έχουν αναπτυχθεί. Δε ξερω αλλα εγω το βρηκα ενδιαφερον,γι αυτο το μιραζομαι μαζη σας (για καποιους που δεν εχουν πολυ χορο να βοσκουν οι κοτες, και οπως ξερουμε τα εξαφανιζουν ολα) !!!
   

1 σχόλιο:

  1. ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ ΣΠΑΡΜΕΝΟ:ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ,ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ,ΤΡΥΦΙΛΙ,ΚΑΠΑΡΙ,ΒΡΩΜΗ, ΣΤΕΒΙΑ,ΚΑΥΚΑΛΙΘΡΑ,ΡΙΓΑΝΗ,ΚΑΡΔΑΜΟ,ΜΑΡΑΘΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΟΤΕΣ ΒΙΟΛΟΓΗΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή