Στραβώνουν τα πόδια στα κοτόπουλα. Πληροφορίες από έμπειρο εκτροφέα!



Το φαινόμενο να στραβώνουν τα πόδια στα πουλερικά συμβαίνει στα υβρίδια κρεατοπαραγωγής,τα λεγόμενα κρεατόπουλα. Και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα πουλερικά είναι υβρίδια,δλδ ταχείας πάχυνσης που για να μεγαλώσουν σωστά χρειάζονται φυράματα δλδ έτοιμα μείγματα με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.


Εφόσον τρώνε τέτοιες τροφές δεν θα πάθουν τπτ.Εάν όμως τρώνε μόνο σπόρους πχ καλαμπόκι ή σιτάρι,θα έχουν τέτοια προβλήματα.Τα στραβά πόδια είναι ευθέως ζήτημα έλλειψης βιταμινών και ιχνοστοιχείων,όταν μάλιστα διαγνωστεί το πρόβλημα,είναι πλέον αργά και δεν επιδέχεται θεραπείας.

Δεν θα το παρατηρήσετε πχ στις πουλάδες αυγοπαραγωγής,διότι δεν παίρνουν βάρος τόσο γρήγορα.Εάν κάποιος λοιπόν θέλει να μεγαλώσει σωστά κρεατόπουλα,θα το κάνει με έτοιμα φυράματα,και λίγο καιρό πριν τα σφάξει,θα τους δίνει σπόρους. Εάν πάλι κάποιος δεν θέλει καθόλου να δώσει φυράματα,και επιθυμεί τα πουλιά να μεγαλώσουν όπως παλιά μεγάλωναν οι κότες στα χωριά,δεν θα πάρει κρεατόπουλα,αλλά χωριάτικες κότες,που φυσικά δεν γίνονται τόσο μεγάλες ούτε παχαίνουν τόσο γρήγορα,αλλά είναι πουλιά που μπορούν κάλλιστα να μεγαλώσουν με σπόρους και φυσικά σε ελέυθερη βοσκή.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου