Πατέντα για πολλές φωλιές και να παίρνουμε εύκολα τα αυγά. Λίγα μυστικά...



Μια καλή πατέντα θα δούμε σήμερα, για να βάλουμε πολλές φωλιές στο κοτέτσι και να παίρνουμε εύκολα τα αυγά. Δύο είναι τα μυστικά για να φτιάξουμε τις τέλειες φωλιές. Το 1ο είναι να είναι στεγανές οι φωλιές, δηλαδή να μην μπάζουν νερό. Το να βρέχονται οι φωλιές είναι ότι χειρότερο, λασπώνουν τα αυγά και δημιουργούνται διάφορα προβλήματα, ακόμα και κρύωμα στα ζωντανά. Το 2ο είναι το ύψος! Θέλουμε υπερυψωμένες φωλιές που τις λατρεύουν οι κότες, και βολεύουν και εμάς στο μάζεμα.



Ακριβώς απο πάνω, βλέπουμε μια σούπερ πατέντα για φωλιές. Έχουμε ένα σύμπλεγμα απο πολλές φωλιές στο σύνολο 8 φωλιές, οι οποίες φτάνουν άνετα για 70 κότες. Όλες οι φωλιές είναι φτιαγμένες απο ξύλο, μια σχετικά εύκολη κατασκευή, και με χωρίσματα στη κάθε φωλιά έτσι ώστε η κάθε κότα να γεννάει στο χώρο της. Για να μοιράζονται οι κότες μας τις φωλιές και να μη γεννάνε μόνο σε 1-2 αρκεί, να βάλουμε απο ένα φόλι - ψεύτικο αυγό - η πέτρα που μοιάζει με αυγό - και οι κότες θα γεννάνε σε όλες τις φωλιές.

Η σκάλα που βλέπουμε για να ανεβαίνουν οι κότες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι κότες καθώς ανεβαίνουν, διώχνουν τις λάσπες απο τα πόδια τους, και τα αυγά τα παίρνουμε πεντακάθαρα. Κάθε λίγο καιρό στρώνουμε φρέσκο άχυρο στις φωλιές, και τα αυγά που παίρνουμε θα λάμπουν απο καθαριότητα!



Στη φωτό ακριβώς επάνω βλέπουμε ότι στη γωνιακή φωλιά, υπάρχει και ένα καφάσι χάρτινο. Οι κότες όπως βλέπουμε τιμούν περισσότερο απο όλες τις φωλιές τη συγκεκριμένη. Η οποία τη στιγμή της φωτογραφίας έχει 6 αυγά. Ενώ οι άλλες πολύ λιγότερα έως κανένα. Γιατί προτιμούν τόσο αυτή τη φωλιά;



Οι κότες λατρεύουν τις γωνιακές φωλιές και συγκεκριμένα τις "κρυμμένες" φωλιές. Όσο πιο σκοτεινή είναι η φωλιά τόσο την προτιμούν. Η συγκεκριμένη φωλιά με το καφάσι είναι η αγαπημένη τους γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Έχει φυλλωσιές γύρω, είναι ένα δέντρο μπροστά, και έτσι είναι πιο σκοτεινή. Δείτε πόσο αυγά έχει...




Όπως βλέπετε, για ένα καλό και μεγάλο κοτέτσι χρειάζονται και αρκετές φωλιές. Και να ξέρετε ένα μυστικό. Όσο αγαπήσετε τα ζώα, όσο περισσότερο τα περιποιηθείτε, η ανταμοιβή που θα πάρετε θα είναι ανάλογη!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου