Πρώτη εκκόλαψη στη κλωσσομηχανή; Επεμβαίνουμε για να σώσουμε τα κοτοπουλάκια απο το αυγό;



Σήμερα εκκολάπτονται τα ντόπια κοτοπουλάκια με τα τσουλουφάκια. Είναι η πρώτη παρτίδα για το 2016. Υπήρξαν επιπλοκές με την κλώσσα γι αυτό μπήκαν προς το παρόν όλα στη μηχανή. Η κλώσσα λόγω αυξημένου βάρους πάτησε τρία και ένα το σκότωσε. Τα δύο τα έκανα επέμβαση στο αυγό και τα εβγαλα ο ίδιος. Πιθανόν να τα έσωσα πιθανόν όμως και όχι. Όμως δείχνουν να είναι οκ. περπατάνε κανονικά. Ποτέ δεν επεμβαίνουμε στην εκκόλαψη διότι μπορεί να σκοτώσουμε το κοτοπουλάκι. Εγώ έχω κάνει αυτή τη δουλειά πολλές φορές - όταν δεν υπάρχει άλλη λύση και έχω αποτύχει πάμπολλες φορές.

Λόγω χαμηλής υγρασίας μπορεί η μεμβράνη μέσα στο αυγό να κολλήσει στο κοτοπουλάκι. Αν αυτόν συμβεί και το κοτοπουλάκι κολλήσει πάνω απο 16 ώρες ίσως χρειάζεται βοήθεια. Αν το κοτοπουλάκι δεν είναι έτοιμο να βγεί και σπάσουμε το αυγό το αίμα θα αρχίσει να τρέχει σα νερό. Θα πεθάνει πολύ γρήγορα. Οπότε αν κάποιος είναι αρχάριος καλύτερα να μη το ακουμπήσει καθόλου, διότι οι πιθανότητες να το σώσει είναι πιο κάτω από αυτές να το σκοτώσει. 

Όσες φορές έσωσα κοτοπουλάκια το έκανα μόνο όταν είχαν ανοίξει τρυπούλα να πάρουν αέρα και επιπλέον είχαν περάσει πάνω απο 16 ώρες προσπάθειας. Τότε με πολύ προσοχή σπάζοντας το τσόφλι μπορούμε να το σώσουμε. Αμα τρέξει λίγο αίμα δε πειράζει. Εκείνη τη στιγμή φαίνεται λες και ήρθε το τέλος του κόσμου όμως μετά απο λίγη ώρα συνέρχεται. Αν το κοτοπουλάκι δεν ήταν ετοιμο τελικά να σκάσει θα έχει κολλημένη επάνω του τη μεμβράνη υγρή με αίμα, και θα υπάρχει μια μικρή μπιλίτσα με κρόκο. Αν σπάσουμε ένα τέτοιο αυγό τελείωσε.

Δείτε την σημερινή εκκόλαψη!









   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου