Φτιάξε φύραμα για κοτοπουλάκια: Φούλ ανάπτυξη και βάρος πολύ γρήγορα!


Σήμερα θα μάθουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε φύραμα για ανάπτυξη κοτόπουλων! Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά ήδη φυραμάτων όμως γνωρίζουμε τι υλικά έχουν μέσα; Όχι δεν γνωρίζουμε. Έτσι σήμερα θα σας πώ κάποια πραγματάκια για να το φτιάξετε στο σπίτι και τα πουλάκια να αναπτύσσονται πολύ γρήγορα.

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω οτι τα φυράματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν πολλά συστατικά καρικινογόνα, ιχθυάλευρα, μεταλλαγμένα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο! Θυμάμαι ένας έμπορος ζωοτροφών που μου είχε εκμυστηρευτεί οτι ο γνωστός "τραχανάς" (φύραμα) που κυκλοφορεί στο εμπόριο περιέχει πρωτείνες ζωικής προέλευσης. Και καλύτερα να μην το αναλύσω περισσότερο γιατι θα σιχαθείτε τα πουλιά που εκτρέφετε και μετά τρώτε!



Περιέχουν μεταλλαγμένη σόγια, απο τις ΗΠΑ της οποίας οι επιπτώσεις δεν έχουν ακόμα αναλυθεί. Δηλαδή δεν ξέρουμε κατα πόσο μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό των πουλιών μας. Μαθαίνοντας σιγά σιγά αυτά τα πράγματα προσπάθησα για τα πουλιά που εκτρέφω στο σπίτι να φτιάχνω μόνος μου την τροφή τους! Και σήμερα θα σας τα πω όσο πιο περιεκτικά γίνετε.

Τα μικρά κοτοπουλάκια έχουν ανάγκη απο πρωτείνες - υδατάνθρακες (για κρέας), ασβέστιο (για κόκκαλα), και βιταμίνες για δυνατό ανθεκτικότητα σε ασθένειες και γρήγορη ανάπτυξη. Τους υδατάνθρακες τους συναντάμε στο καλαμποκίσιο αλευρι, τις πρωτείνες στο γάλα αυγό και το ασβέστιο στη μαρμαρόσκονη (κυκλοφορεί στα καταστήματα με ζωοτροφές) , στο τσόφλι του αυγού, στο γάλα κλπ΄.
Ετσι λοιπόν μπορούμε με πολλούς συνδιασμούς να φτιάξουμε την δική μας τροφή εύκολα. Θέλω να τονίσω πως οι πρώτες 40 ημέρες της ζωής ενός κοτόπουλου ειναι πολύ σημαντικές και πρέπει να τρώει τροφή πλούσια σε πρωτείνες ασβέσιο και γενικά να είναι θερμιδικά πλήρες.

Μια καλή τροφή που μπορούμε ερασιτεχνικά να φτιάξουμε στο σπίτι είναι η εξής:

1 κιλό καλαμποκάλευρο (ειναι φθηνό και διατίθεται σε καταστήματα με ζωοτροφές)
1/4 κιλού γάλα σε σκόνη για πουλιά
1/4 κιλού αλεύρι σιταρι
1 κουταλιά μαρμαρόσκονη,
1 κουταλιά κοφτή αλάτι ψιλό

Το μεγάλο μυστικό όμως για τρελή ανάπτυξη είναι να προσθέσουμε και λίγο λαδάκι! Ελαιόλαδο η ηλιέλαιο ακόμη και αυτό που περισσεύει από το τηγάνι. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες δίνει απίστευτη δύναμη στα κοτοπουλάκια. Ουσιαστικά μετατρέπει το φύραμα σε ένα υπερπλήρες μίγμα που πουθενά στο εμπόριο δεν πρόκειται να βρείτε.

Αρκεί λοιπόν 1 φλιτζανάκι λάδι στις αναλογίες που αναφέραμε παραπάνω!

Επίσης αξίζει να σας αναφέρω πως αν προσθέσετε και λίγο αυγό διεγείρει τον οραγανισμό σε ανάπτυξη πάρα πολύ. Αλλά σίγουρα είναι ασύμφορο κάτι τέτοιο, το αναφέρω όμως σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το δοκιμάσει.

Και Τέλος. Παρασκευάζοντας την δική σας τροφη ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ TA ΤΑΙΖΕΤΕ! 
   

1 σχόλιο: