Αλεπού εξημερώθηκε και δεν φαντάζεστε τι κάνει: Δείτε τo απίστευτο βίντεο που κάνει το γύρω του κόσμου!



Τρελό βίντεο! Αλεπού εξημερώθηκε και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνει. Για την ιστορία να σας αναφέρω ότι η αλεπού είναι από τα λίγα ζώα που δεν κατάφερε ποτέ να εξημερώσει ο άνθρωπος. Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα κατάφεραν και το βίντεο είναι πραγματικό.

Πριν κάποια χρόνια είχε βρει ένας φίλος μου μια αλεπού. Την πήρε στο σπίτι και τη μεγάλωσε. Αφού λοιπόν πέρασε ο καιρός η αλεπού αντί να ημερεύει αγρίεβε. Μάλιστα μια μέρα που έκανε απόπειρα να την χαϊδέψει αυτή τον δάγκωσε πολύ δυνατά με τα κοφτερά της δόντια και έτρεχε το αίμα νερό και πήγε στο νοσοκομείο, για αντετατανικούς κλπ. Μόλις την αμόλησαν μετά το περιστατικό έγινε καπνός και δεν ξανα γύρισε. Αϊτή την ιστορία σας την λέω για να καταλάβετε ότι η αλεπού είναι τόσο έξυπνη που κανένας δεν μπορεί να την εξαπατήσει.

Είναι τόσο πονηρή που μπαίνει μέσα στο κοτέτσι εξαπατώντας ακόμη και τα σκυλιά πολλές φορές. Είναι στυγνός εχθρός και η πιο σίγουρη λύση μέχρι στιγμής είναι ο σκύλος. Το γάβγισμα τη διώχνει μακριά. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Η αλεπού έχει μάθει να εντοπίζει τα κοτέτσια από τον κόκορα. Δηλαδή είναι πολύ πιθανό ένα κοτέτσι με κόκορα να το αποδεκατίσει και να πηγαίνει κάθε μέρα, ενώ ένα άλλο χωρίς κόκορα να μην το ακουμπήσει καθόλου.

Στο χωριό μου είχαμε κότες εγώ και ο θείος μου στα 300 μέτρα από το σπίτι. Κατα ένα περίεργο τρόπο η αλεπού έκανε εισβολές μόνο στο θείο μου διότι είχε ένα μεγάλο κόκορα 5 κιλά, και τον έλεγε Τάκη. Τι θυμάμαι τώρα. Τέλως πάντων να μην βγαίνω από το θέμα δείτε το απίστευτο βιντεάκι, και τις ιστορίες μου θα τις πούμε άλλη φορά, εξάλλου έχουμε να κάνουμε πολλές αναρτήσεις ακόμα!

Ακούστε τη μικρή της ιστορία πριν δείτε το βίντεο.
Όταν ήταν ακόμη μωρό η αλεπού, οι άνθρωποι που την βρήκαν την άφησαν σε ένα φιλοζωικό οργανισμό για σκυλιά, καθώς από την εμφάνιση της νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποια ράτσα σκύλου. Ωστόσο, όταν συνηδειτοποίησαν ότι πρόκειται για αληθινή αλεπού την μετέφεραν σε ίδρυμα προστασίας άγριων ζώων (Nuneaton and Warwickshire Wildlife Sanctuary), όμως, ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς είχε εξημερωθεί. Κατά συνέπεια, δεν θα μπορούσε να προστατεύσει τον εαυτό της και να επιβιώσει στο φυσικό της περιβάλλον. Η αλεπού δεν είναι κατοικίδιο ζώο, ωστόσο, στο βίντεο που ακολουθεί θα την δείτε να κουνάει την ουρά της και να παίζει με τον υπάλληλο του συλλόγου, Geoff λες και πρόκειται για αληθινό σκύλο!
Δείτε το βίντεο:

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου