Συμφέρει να έχω κότες; Πόσο πωλούνται τα αυγά; Χρήσιμες συμβουλές!



Αδιαμφισβήτητα η κότα αποτελεί ένα πολύ παραγωγικό ζώο, τόσο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υπερπαραγωγικό! Προσφέρει χωρίς έξοδα πολλά αυγά και κρέας! Ενώ το κυριότερο είναι οτι μπορεί κάποιος να έχει παραγωγή χωρίς να έχει γνώσεις. Φαγητό νερό, κάποιες βασικές γνώσεις και όλα έρχονται απο μόνα τους!

Το κυριότερο για να έχουμε κέρδη απο την μικρή "επιχείρηση" μας είναι να έχουμε διαλέξει μια καλή ράτσα, που να γεννά ικανοποιητικό αριθμό αυγών κάθε χρόνο. Το επόμενο βήμα είναι να έχουμε διασφαλίσει τον κόσμο που θα διαθέτουμε τα αυγά!

Η τιμή που αγοράζει ο κόσμος χωριάτικα αυγά είναι 1 ευρώ το ζευγάρι. Δηλαδή 50 λεπτά το κάθε αυγό. Σύμφωνα με αυτή την τιμή μπορούμε να έχουμε αρκετά κέρδη μιας και οι 10 κότες το πολύ να χρειαστούν 1 τσουβάλι τροφή στις 40 ημέρες! Το τσουβάλι έχει 40 κιλά, άρα 1 κιλό τη μέρα!



Ένα τσουβάλι καλαμπόκι για κότες έχει απο 9 εως 13 ευρώ ανάλογα την περιοχή και το κατάστημα που θα το αγοράσουμε. Πχ αν πάμε σε ένα συνεταιρισμό εκεί που μαζεύουν το καλαμπόκι το σεπτέμβριο μπορούμε να πάρουμε σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι κότες συμφέρει να τις εχουμε ελεύθερες να τρώνε φρέσκο χορτάρι, διότι τότε καταναλώνουν και λιγότερο καλαμπόκι. Που σημαίνει λιγότερα έξοδα.




Απο την άλλη μεριά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν τις κότες περισσότερο για κρέας. Η τιμή για ένα χωριάτικο κόκορα σφαγμένο είναι περίπου 25 ευρώ, 10 ευρώ το κιλό. Γενικά η τιμή που αγοράζει ένας άνθρωπος κότα η κόκορα για φαγητό κειμένεται απο 25 έως 30 ευρώ.

Η περίοδος που υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε αυγά είναι το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη μέχρι το πάσχα δηλαδή τότε που οι περισσότερες κότες δεν γεννάνε. Αν καταφέρουμε να έχουμε τότε κότες αυγοπαραγωγικές, τότε έχουμε εξασφαλίσει και την διάθεση.

Να ξέρετε πως η καλύτερη διαφήμιση για να πουλήσουμε τα αυγά μας είναι όταν ο ένας λέει στον άλλον κυρίως απο γνωστούς και φίλους.

Τα αυγά που προτιμά ο μέσος καταναλωτής είναι αυτά που είναι μεγάλα σε μέγεθος (σα δίκροκα) με πορτοκαλί κρόκο (δηλαδή οι κότες να τρέφονται με καλαμπόκι). Επίσης να ξέρετε πως οι κότες όταν γεννάνε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ταίζονται με φύραμα η σόγια. Τα αυγά μυρίζουν άσχημα αν η κότα δεν τρέφεται με καλαμπόκι η σιτάρι. Οπότε πολύ προσοχή!

Εγώ σας εύχομαι καλές πωλήσεις!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου