Πως αναπτύσσονται γρήγορα τα κοτοπουλάκια το Χειμώνα με απίστευτη πατέντα!!!



Σήμερα έχουμε μια φοβερή πατέντα για να μεγαλώνουμε κοτοπουλάκια μέσα στο κρύο μέσα στη καρδιά του Χειμώνα! Ναι, μπορείτε και είναι πολύ εύκολο. Σήμερα θα δείξουμε ένα νέο αλλά πολύ αποτελεσματικό τρόπο, για λίγα κοτοπουλάκια. Όποιος έχει περισσότερα σίγουρα χρειάζεται κάτι πιο μεγάλο. Πάμε λοιπόν να τον δούμε...


Πρώτο μυστικό! Πρέπει ο χώρος που ζούν τα κοτόπουλα και έχουμε τη μπάλα να είναι όσο πιο στριμωγμένος γίνετε. Πχ για 20 κοτοπουλάκια ένα κουτάκι απο αυτά που βάζουνε τα "κρουασάν" στα περίπτερα, είναι υπέραρκετο. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια φωλιά για κουνέλια, "απο παλιά εκτροφή κουνελιών". Η φωλιά είναι μεταλλική και έχει αρκετό χώρο για 30 κοτοπουλάκια μέχρι να φτάσουν 30-50 ημερών. Καθώς μεγαλώσουν μετά απο 40 μέρες μπορούμε να βγάλουμε τη λάμπα. Το χειμώνα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Δεύτερο μυστικό! Πρέπει να μη μπαίνει βροχή ή νερό απο καμία μεριά. Αν τα πουλιά τα παίρνει αέρας η βροχή είναι τελειωμένα. Αν δε ψωφήσουν θα αρρωστήσουν γρήγορα και θα αποκτήσουν πρόβλημα με το αναπνευστικό τους (το γνωστό χρού χρού)

Η πατέντα μας έχει ως εξής. Είναι ένα κλουβί κλεισμένο με ναίλον απο όλες τις μεριές, κάτω στρωμένο άχυρο, και μια φωλιά απο κουνέλια με τοποθετημένη λάμπα στο εσωτερικό της. Τα πουλάκια βγαίνουν έξω απο τη λάμπα για να φάνε και να πιούνε, ενώ μόλις μπαίνουν στο εσωτερικό ζεσταίνονται απο τη λάμπα. Η φωλιά είναι καλυμμένη επίσης με μονωτικό, για να μη κρυώνουν τα βράδια. Η λάμπα μένει ανοιχτή όλο το βράδυ και τα πουλιά μεγαλώνουν με άριστες συνθήκες, σαν να είναι Άνοιξη. Πρόκειται για κάτι πολύ εύκολο και απλό. Θα σας δείξω με φωτογραφίες αναλυτικά!

Δεξιά βλέπουμε το χώρο που τρώνε και πίνουν τα κοτόπουλα, και αριστερά τη φωλιά με τη λάμπα, που μπαίνουν και ζεσταίνονται. Τα πουλάκια μεγαλώνουν πολυ φυσιολογικά, και η πατέντα είναι ιδανική αν θέλουμε να αποκόψουμε νωρίτερα τα πουλάκια απο τη μητέρα τους ή κάτι παρόμοιο.


Βάζουμε μια τέτοια ταίστρα και μια ποτίστρα όπως στις φωτογραφίες. Πρέπει να είναι κοντά στα κοτοπουλάκια, μολις βγαινουν απο τη φωλιά τους να τρώνε. Είναι πολύ καλό ότι το νερό δε ζεσταίνετε απο τη λάμπα. Έτσι δεν αναπτύσσονται μικρόβια και ασθένειες. Επίσης στη ταίστρα βάζουμε ενισχυμένο φύραμα για ανάπτυξη

Η φωλίτσα με τη λάμπα μένει ζεστή και τα κοτοπουλάκια είναι μια χαρά


και άλλες μερικές εικόνες





   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου