Το μεγάλο μυστικό για τις αρρώστιες στις κότες: Βρέθηκε το απόλυτο βιολογικό φάρμακο...



Οι πιο συχνές αρρώστιες στις κότες, είναι αυτές του αναπνευστικού! Για να μιλάμε απλά και να καταλαβαίνετε όλοι, όταν οι κότες κάνουν το γνωστό "χρού-χρουυυυ" όταν αναπνεύουν πάει να πεί ότι είναι άρρωστες. Συνήθως η αρρώστια στις κότες συνοδεύετε και με μια έντονη υπνηλία αλλά και φούσκωμα των φτερών. Δεν υπάρχει διάθεση για τροφή, και αδυνατίζουν γρληγορα στο στήθος, δηλαδή αν τις πιάσουμε είναι ολο κόκκαλα. Επίσης οι κουτσουλιές είναι νερουλές, ανοιχτό πρασινοκίτρινοχρωμα, σαν νερό, η ακόμη και κόκκινες απο αίμα!
Απο τα συμπτώματα ένας έμπειρος κοτο-τρόφος, μπορεί να καταλάβει γιατί ασθένεια πρόκειται. Για παράδειγμα όταν είναι αίμα στις κουτσουλιές είναι κοκκίδια, όταν υπάρχει πρόβλημα στο αναπνευστικό λόγω κρυώματος, δίνουμε αντιβίωση baytril, αν έχουμε πρησμένα μάτια σαν να εχει πύων ταυτόχρονα με χρου χρου στο αναπνευστικό είναι μυκόπλασμα, αν τα πουλιά ψωφούν μαζικά, εντελώς ξαφνικά και είναι αγορασμένα απο γύφτο, η είναι δικά μας ανεμβολίαστα τότε είναι σίγουρα ψευδοπανώλη.  Το πρόβλημα στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν και άλλες πολλές ασθένειες αλλά και μικρόβια για τα οποία δεν μπορώ να σας μιλήσω σαν ερασιτέχνης που είμαι. Αυτές που ανέφερα παραπάνω είναι απο τις πιο γνωστές και τις συναντάμε συχνά στα πουλιά, ειδικά αν αγοράζουμε απο έξω, ή αν διατηρούμε φυλές απο κότες που δεν είναι ντόπιες!

Εγώ πάντα όταν είχα κότες και κάποια έδειχνε σύμπτωμα απο ασθένεια, έπερνα περιοριστικά μέτρα, δηλαδή το πουλί έμπαινε σε καραντίνα σε ξεχωριστό μέρος. Το πρώτο σύμπτωμα σε μια άρρωστη κότα είναι η "νωχελικότητα" δηλαδή το λεγόμενο "μπαφούνιασμα - φούσκωμα". Ακαριαία πρέπει να αφαιρέσουμε απο το κοτέτσι την άρρωστη κότα, και αμέσως αμέσως να απολυμάνουμε το κοτέτσι, την ταίστρα και την ποτίστρα! Ιδιαίτερα την ποτίστρα. Ένα καλό ασβέστωμα στο κοτέτσι είναι το ιδανικό για να σκοτώσουμε τα μικρόβια. Βέβαια η σίγουρη λύση είναι απολύμανση με φλόγιστρο. Η αλλιώς βάζουμε φωτιά με χρήση οινοπνεύματος η πετρελαίο. Στα πουλιά είναι ταχείως μεταδιδόμενες οι ασθένειες και αν κολλήσουν τα πουλιά δεν επανέρχονται μερικές φορές!

Μετά το επόμενο βήμα είναι η πρόληψη! Τα πουλιά δεν πρέπει να τα αφήνουμε έτσι. Ο καλύτερος τρόπος να θεραπεύσουμε μια ασθένεια είναι να την αντιμετωπίσουμε πρίν αυτή εξαπλωθεί και εκδηλώσει συμπτώματα! Δηλαδή να βάζουμε στο νερό κάτι το οποίο σταματάει την αναπαραγωγή κάθε μικροβίου, βακτηρίου, μικροοργανισμού χωρίς φυσικά αυτό το "αντίδοτο" να έχει καμία παρενέργεια στο κρέας η στα αυγά στις κότες μας. Κάτι το οποίο είναι 100% φυσικό βιολογικό και παράγεται απο την ίδια τη φύση. Εγώ βρήκα ένα φοβερό τέχνασμα για να μην αρρωσταίνουν ποτέ οι κότες.

Δίνω στις κότες βάμμα πρόπολης!!!
Μέσα στη ποτίστρα για τις κότες ρίχνω λίγες σταγόνες βάμματος πρόπολης, αυτής που προορίζεται για τον άνθρωπο, και η δράση της είναι απίστευτη! Κάνει θαύματα στη πρόληψη ασθενειών! Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την πρόπολη της μέλισσας και το βάμμα που παράγουν οι μελισσοκόμοι. Η δράση της είναι θεραπευτική αντισηπτική, αντιμικροβιακή, αντιβιοτική, αντιβακτηριακή, επουλωτική και σκοτώνει τα πάντα έτσι ώστε οι κότες να καθαρίζουν εσωτερικά και να μην μπορούν να αρρωστήσουν. Εγώ χρησιμοποιώ βάμμα πρόπολης μελισσών που προμηθεύομαι απο αυτό το τηλέφωνο ******** και είναι εγγυημένο για τις κότες μου, εφόσον το παρασκευάζει απο οινόπνευμα και πρόπολη από τα μελίσσια. Αρκούν 10 σταγόνες ανα λίτρο μέσα στο νερό από αυτό το φυσικό αντιβιοτικό για να κάνετε θαύματα στη πρόληψη ασθενειών!





   

1 σχόλιο: