Κοκκινο πιπέρι στο ζυμάρι: Μια παλιά συνταγή για να γεννούν πολλά αυγά οι κότες



Βάζουμε αλεύρι από καλαμπόκι και ανακατεύουμε με αυτά τα υλικά για να φτιάξουμε μια συνταγή που μετατρέπει τις κότες σε μηχανές παραγωγής αυγών. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο η μέθοδος λειτουργεί άψογα και οι κότες πράγματι γεννάνε πολύ περισσότερα αυγά ακόμη και το χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Το κόκκινο πιπέρι που είναι καφτερό έχει πολλές βιταμίνες και βοηθάει τον οργανισμό πάρα πολύ. Ο λόγος που λειτουργεί στον οργανισμό στη μεγάλη παραγωγή δε ξέρω πως γίνεται, όμως σημασία έχει το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο.

Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη και την έκανε η Γιαγιά μου. Η οποία μου είχε πει "παλιά δίναμε στις κότες κοκκινοπίπερο στο ζυμάρι, και αυτές γεννούσαν ασταμάτητα". Η συνταγή για να φτιάξουμε το μείγμα γίνεται με 2-3 πιπέρια! Χρειαζόμαστε 1 κουταλιά μπούκουβο - πάπρικα 2-3 κουταλιές - και λίγο μαύρο πιπέρι το κλασσικό που βάζουμε στις μπριζόλες. Τα 3 αυτά πιπέρια τα βάζουμε μέσα στο βρεγμένο καλαμπόκι και το αφήνουμε να μουλιάσει λίγο για να απορροφηθούν απο τη ζύμη όλα τα θρεπτικά συστατικά και το κάψιμο απο το μπούκουβο.

Είναι πανεύκολο να το κάνετε και να το δοκιμάσετε. Επειδή όμως ξέρω οτι μερικοί θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες kai σας έβγαλα πολλές φωτογραφίες με όλη τη διαδικασία, απο την εκτέλεση της συνταγής μέχρι και το ταίσμα στις κότες. Δείτε...




1 κουταλιά μπούκουβο καφτερό μέσα σε 250γραμμάρια αλέυρι καλαμπόκι ζυμωμένο με νερό



2-3 κουταλιές πάπρικα γλυκιά




Το αφήνουμε να ηρεμήσει λίγη ώρα και το δίνουμε κατευθείαν στις κότες. Δε θα μείνει ούτε ίχνος. Το πετσοκόβουν







   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου