Κότες τρώνε τα αυγά τους: Πως κόβεται η συνήθεια. Πατεντα με ειδικές φωλιές



Έχετε πρόβλημα και οι κότες τρώνε τα αυγά τους; Δυστυχώς δεν το έχετε πάθει μόνο εσείς. Είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται μερικές φορές στις κότες. Πιστεύεται οτι εμαφνίζεται λόγω διατροφικών ελλείψεων αλλά και γονιδίων. Πως μπορούμε να κάνουμε τις κότες μας να σταματήσουν αυτή τη κακή συνήθεια;


Αρχικά όσο πιο σύντομα παίρνετε τα αυγά από τις φωλιές τόσο μικρότερες πιθανότητες υπάρχουν για να τα φάνε. Μια διατροφή που έχει έλλειψη σε πρωτεΐνες η μένουν νηστικές οι κότες πολλές ωρες αυξάνει το πρόβλημα. Πρέπει να τα προσέξουμε αυτά.

Επειδή καταλαβαίνω πως νιώθετε όταν βλέπετε τα αυγά σας φαγωμένα, θα σας πώ δύο τρόπους σήμερα. Ο πρώτος τρόπος είναι να αφαιρέσουμε το εσωτερικό του αυγού και να βάλουμε υγρό γύψο μέσα. Μόλις περάσει λίγη ώρα το αυγό θα κοκαλώσει. Οι κότες θα προσπαθούν να το φάνε και δεν θα μπορούν. Ενστικτωδώς θα περάσει μέσα στο μυαλό τους ότι δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο αυγό που να μπορούν να φάνε και έτσι θα σταματήσουν την κακή συνήθεια γρήγορα.


Όμως αυτός ο τρόπος δεν είναι πάντα αποτελεσματικός. Για αυτό πολλοί εφάρμοσαν ένα άλλο κόλπο. Έφτιαξαν ειδικές φωλιές που να κυλάνε τα αυγά προς μια μεριά της φωλιά που να μην έχουν πρόσβαση οι κότες. Δηλαδή για να καταλάβετε τι σας λέω μόλις η κότα γεννήσει το αυγό της αυτό κυλλάει και φεύγει απο την κότα. Μετά είναι αδύνατο να το φάει!

Δείτε μια φωλιά για κότες πατέντα που βρήκα στο ιντερνετ.. Είναι ιδανική γι αυτή τη δουλειά πιστεύω!

Ο φίλος και συνάδελφος Μιχάλης, μέσα από αυτό το βίντεο μας δίνει οδηγίες για να κατασκευάσουμε μια φωλιά για να γεννούν οι κότες μας. Η φωλιά είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε τα αυγά να κατρακυλούν στο πίσω μέρος της φωλιάς. Έτσι τα αυγά προφυλάσσονταν από τυχόν αγριοπούλια που τρων τα αυγά, καθώς και από τις ίδιες τις κότες που μερικές φορές τα ορέγονται.

   

1 σχόλιο: