Προστατευμένο κοτέτσι για κότες ελευθέρας βοσκής: Κόλπο για να μη μπαίνουν αλεπούδες. τρελή πατένταΈκανε μια τρομερή πατέντα για να μην μπαίνουν αλεπούδες και κουνάβια. Το κοτέτσι αυτό είναι πλήρως προστατευμένο και πρόκειται για μια πολύ εύκολη κατασκευή. Άλλοι στήνουν ψηλούς φράχτες η ηλεκτρικά σύρματα βάζουν σκυλιά και πολλά άλλα, όμως αυτή η πατέντα τους άφησε χιλιόμετρα πίσω. Μα δεν έχει σκεφτεί κανένας ότι οι κότες είναι οι καλύτεροι αναριχητές; Το κοτέτσι αυτό στηρίζεται πάνω στη συγκεκριμένη ιδέα. Δηλαδή να μπορούν πετώντας να μπούν οι κότες αλλά όχι κάποιο άλλο ζώο. Φυσικά οι κότες έχουν φτερά, τρομερή ισορροπία κλπ κλπ.

Έχει συμβεί πολλές φορές η αλεπού να εισβάλλει σε κοτέτσι με δεμένο σκύλο μέσα, ή να σκαρφαλώνει πάνω σε δέντρο προκειμένου να πηδήξει μέσα στη περίφραξη. Τόσο η αλεπού όσο και το κουνάβι είναι πολύ καταστροφικά και αιμοβόρα ζώα. Μπορούν να σκοτώσουν ολόκληρη πτηνοτροφική μονάδα μέσα σε μια νύχτα. Κόβουν τους λαιμούς πνίγουν τα πουλιά χωρίς να μπορούνε να φάνε στο τέλος. Το κουνάβι μάλιστα τους πίνει το αίμα.

Ο φίλος μας παρακάτω είχε σκοπό να φτιάξει κότες ελευθέρας βοσκης. Το πρόβλημα ήταν οτι έχανε πουλιά απο τις αλεπούδες. Για να μη του τρώνε τις κότες έπρεπε να τις κλείνει σε κοτέτσι και να πηγαίνει βράδυ να τις κλείνει και πρωί να τις ανοίγει. Μετά απο πολύ κόπο λοιπόν του κατέβηκε μια τρομερή ιδέα. Γιατί να μην φτιάξει ένα ψηλό κοτέτσι όπου μόνο οι κότες θα μπορούσαν να ανεβαίνουν; Ένα κοτέτσι όπου πετώντας η κότα απο σανίδα σε σανίδα θα ανεβαίνει επάνω, σαν πύργος με σκαλοπάτια. Μόνο που αυτά τα σκαλοπάτια δεν μπορεί να τα ανέβει άλλο ζώο. Γιατί όσο και αν οι κότες φαίνονται χαζές έχουν ιδιαίτερη ικανότητα στην ισσοροπία σε συνδιασμό με τα φτερά που δίνουν μεγάλη ώθηση στο "πηδημα". Δείτε τη κατασκευή λοιπόν και πάρτε ιδέες.

Σε αυτό το κοτέτσι οι κότες σκαρφαλώνουν μέσα το βράδυ και τίποτα δεν μπορεί να τις πειράξει. Εγγυημένος τρόπος λοιπόν, και σκέφτομαι κάποια στιγμή να το δοκιμάσω και εγώ....


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου