Δυναμικά για χειμώνα: Πωλούνται γόνιμα αυγά απο τσουλουφάτες ντόπιες κότες...



Πρόκειται για τις γνήσιες ντόπιες κότες που που είχαν παλιά στα χωριά. Αυτές που κλωσσούσαν ασταμάτησα και δεν αρρώσταιναν ποτέ. Πρόκειται για κότες που φτάνουν τα 2-3 κιλά σε βάρος, γεννάνε ασταμάτητα ιδιαίτερα την Άνοιξη, με κύριο χαρακτηριστικό τους, το έντονο αίσθημα της κλώσσας, σε συνδιασμό με εξαιρετική ανθεκτικότητα σε όλες τις ασθένειες. Έχουν μάλιστα τόσο ανθεκτικό οργανισμό, που δεν χρειάζονται ποτέ εμβόλια, και φάρμακα. Επιβιώνουν παντού, ακόμα και στα ορεινά χωριά.

Τα αυγά που διαθέτουμε είναι απο κότες οι οποίες ζούν ελεύθερες σε μεγάλη έκταση, βόσκουν χορτάρι και τρέφονται με 100% βιολογικές τροφές. Τώρα αυτή τη περίοδο δεν υπάρχουν κοτοπουλάκια, όμως όταν αρχίσουν να πέφτουν οι πρώτες κλώσσες, θα πωλούνται και κοτοπουλάκια με αυξημένο το ένστικτο της κλώσσας. Ετσι ώστε να διατηρείτε αναλοίωτο το ένστικτο της κλώσσας.

Τα αυγά που πωλούνται είναι προς εκκόλαψη, και τα κοτοπουλάκια που θα γεννηθούν, παρότι μπορούν να μεγαλώσουν χωρίς κλώσσα, φέρουν επίσης αναλόιωτο το ένστικτο της κλώσσας, δηλαδή παρότι μεγαλώνουν με κλωσσομηχανή, στο μέλλον θα κλωσσήσουν κανονικά, δηλαδή μετα τους 10 μήνες.

Για να προμηθευτείτε γονιμοποιημένα αυγά απο αυτή τη ράτσα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Χριστίνα από το Αγρίνιο στο τηλέφωνο: 6992328889

Δείτε φωτογραφίες...














Οι κότες αυτές λατρεύουν να κοιμούνται σε δέντρα και να πετάνε όταν κάποιο άγριο ζώο τους επιτεθεί. Αναφέρονται συνέχεια περιστατικά όπου ντόπιες κότες κατάφεραν και διέφυγαν απο επιθέσεις κουναβιών και αλεπούδων.




   

1 σχόλιο:

  1. Παρήγγειλα 20 αυγά από τα οποία τα 5 ήρθαν σπασμένα. Από τα υπόλοιπα 15 τα 10 είναι τόσο μικρά που δεν πιστεύω να έχουν μέλλον. Δυστυχώς απογοητεύτηκα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή