Πρόβλημα στο κοτέτσι: Ανοίγουν μικρές τρύπες στο φράχτη. Μάθετε τον κίνδυνο που έρχεται...


Πολλές φορές ο φράχτης στο κήπο κοντά στο κοτέτσι, έχει τρύπες. Τρύπες οι οποίες αν και φαίνονται ασήμαντες, στην πραγματικότητα σημαίνουν πολλά. Αν παρατηρήσουμε πολύ προσεκτικά θα δούμε ότι σε ορισμένα σημεία ο φράχτης έχει ψεγάδια, τρύπες και σκαψίματα, τα οποία συνήθως έχουν ένα κοίλωμα, κάτω από τον φράχτη, και με την πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε ότι κάτι προσπαθεί να εισχωρήσει στην περίφραξη, ή έχει ήδη καταφέρει να μπει μέσα.


Αν δείτε κάτι τέτοιο στο κοτέτσι σας, αμέσως πρέπει να σημάνετε συναγερμό, ότι απο μέρα σε μέρα θα γίνει το μπάμ στο κοτέτσι. Ξέρετε αυτά συμβαίνουν εντελώς ξαφνικά. Μια μέρα καθώς θα πάτε με το καφεδάκι στο κοτέτσι σας, θα δείτε αίματα παντού! Και αν θα φταίει κάποιος αυτός θα είναι εσείς, εφόσον οι κότες πρέπει να έχουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

To κουνάβι, η νυφίτσα, η αλεπού, σκάβουν κάτω απο την περίφραξη για να μπούν μέσα στο κοτέτσι. Με τα νύχια τους μπορούν να ανοίξουν μικρές τρύπες απο τις οποίες χωράνε εύκολα, και αν καταλάβουν κότες στο κοτέτσι θα γίνουν οι πιο συχνοί επισκέπτες. Ξέρετε αυτά πρόκειται για αιμοβόρα ζώα, τα οποία είναι πονηρά. Δηλαδή μπορεί να μπαίνουν στο κοτέτσι, και να αναγνωρίζουν πρώτα το χώρο πριν φάνε όλες τις κότες. Ειδικά με την ύπαρξη δεμένου σκύλου φοβούνται ακόμα περισσότερο.

Η σίγουρη λύση στο πρόβλημα είναι να φτιάξουμε το φράχτη, με ειδικά μέτρα, δηλαδή βάζωντας σύρμα με οποιοδήποτε τρόπο, και εννοείτε, αν δούμε τρύπες και σκαψίματα στο φράχτη να λάβουμε αμέσως μέτρα πρόληψης... Διότι κάτι μπαίνει μέσα στις κότες μας.

Να ξέρετε πως υπάρχει περίπτωση να είναι και ασβός, που είναι επικίνδυνος μονο για τις καλλιεργειες, αλλά για παν ενδεχόμενο πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου