Πως μπορείτε να κάνετε τις κότες να κλωσσήσουν: Πως να πέφτουν κλώσσες. τι έκαναν παλιά, μυστικό



Πως μπορείτε να κάνετε τις κότες να κλωσσήσουν; Σήμερα έχω να σας αποκαλύψω ένα μυστικό poy εφάρμοζαν τα παλιά χρόνια και έκαναν τις κότες να πέφτουν κλώσσες.  Δεν έχει ξανααναφερθεί ποτέ μεχρι τώρα στο ellinikeskotes.blogspot.gr και ο λόγος δεν είναι επειδή ήθελα να το κρατήσω κρυφό αλλά επειδή μπορεί μπορεί καμιά φορά, τα πουλιά να ερεθιστούν παραπάνω από το κανονικό. Παίρνω την απόφαση όμως να το δημοσιεύσω και θα δείτε μόνοι σας αποτελέσματα που έχει. Η μέθοδος δεν έχει να κάνει ούτε με ταλαιπωρία των πουλιών ούτε κλείσιμο σε κλουβιά ούτε τίποτα δύσκολο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια "μαγική τροφή" η οποία διεγείρει τις κότες να κλωσσήσουν. Και τα υλικά τα έχουμε καθημερινά στο σπίτι μας!

Ξέρετε οτι τα παλιά χρόνια έβαζαν τις κότες να κλωσσήσουν όποτε ήθελαν; Πως τα κατάφερναν; Τι τροφή τις ταίζαν; Γυναίκες που διατηρούν εδώ και πολλές γεννιές κότες και τα μυστικά πήγαιναν απο στόμα σε στόμα έφτασαν και σε μένα. Μια γυναικούλα που έβαζε πολλές κλώσσες μου εκμυστηρεύτηκε το μυστικό της και πως μετατρέπει όλες τις κότες της σε κλώσσες. Μόλις τη ρώτησα λοιπόν ποιά είναι η τροφή μου απάντησε ζυμάρι! Τι ζυμάρι τη ρωτάω. Μου λέει αυτό το ζυμάρι που τρώμε. Δίνεις ωμό όταν έχει φουσκώσει απο τη μαγιά, λίγο σε κάθε κότα απο αυτές που γεννάνε όμως. Μετά απο 4-5 μέρες επαναλαμβάνεις και σε 1-2 βδομάδες αρχίζουν τα αποτελέσματα.

Οφείλω να πω πως δεν το πίστεψα στην αρχή. Όμως ακολούθησα κατά γράμμα τις συμβουλές της. Πήρα μια κούπα αλεύρι έβαλα μισό φακελάκι μαγιά, λίγο ζεστό νερό και έφτιαξα το ζυμαράκι. Μετά απο δύο ώρες είχε φουσκώσει. Έδωσα απο λίγο στις κότες που γεννάνε. Η γυναίκα μου είχε πει οτι δίνοντας το ζυμάρι κάτι ξυπνάει μέσα στις κότες, και αρχίζουν να γεννάνε πιο γρήγορα αυγά με σκοπό να τελειώσουν όσα έχουν στη κοιλιά τους και μετά να κλωσσήσουν. Την τροφή τη δίνουμε μόνο στις κότες που γεννάνε διότι στις άλλες δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Δίνουμε απο λίγο σε κάθε κότα. Δηλαδή λίγες μπουκιές, για να μην τρελαθούν απο το ζυμάρι.

ΕΙΚΟΝΑ: Ένα μυστικό για να κλωσσάνε οι κότες είναι να βλέπουν στη φωλιά που γεννάνε πάνω απο 4 αυγά. Πολλοί αφήνουν επίτηδες μερικά αυγά για να κάθονται οι κότες κλώσσες


Την μέθοδο την εφάρμοσα και αυτό που έγινε δεν μπορούσα να το πιστέψω. Όλες οι κότες κλωσσούσαν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Φυσικά όπως μου είπε για να λειτουργήσει η μέθοδος πρέπει να υπάρχει το ένστικτο της κλώσσας στις κότες μας. Αν κάνουμε κάτι τέτοιο στις κότες του εμπορίου είναι πολύ δύσκολο να κλώσσήσουν. Η μέθοδος είναι πολύ καλή και την έχω δοκιμάσει πολλές φορές. Προσοχή όμως μην παρασειρθείτε και δώσετε περισσότερο από 5-6 καλές μπουκιές σε κάθε κότα. Όχι οτι θα συμβεί τίποτα τραγικό αλλά έτσι εφαρμόζεται όλα τα χρόνια.

Το ζυμάρι μπορεί να είναι είτε με μαγιά είτε με προζύμι. Οι μύκητες που αναπτύσσονται και φουσκώνει το ψωμί έχουν μια ουσία που ξυπνάει το ένστικτο της κλώσσας στις κότες. Πρέπει να είναι άψητο για να υπάρχουν όλοι αυτοί οι μύκητες. Η μέθοδος να ξέρετε πως έχει πιάσει τα πουλιά όταν δείτε να γεννούν ακατάπαυστα αυγά κάθε ημέρα. Αυτά έκαναν οι παλιοί για να κλωσσούν οι κότες, και το έχω διασταυρώσει και απο άλλους παππούδες γιαγιάδες. Και δεν έχω κανένα λόγο να σας το κρύψω. Δείτε πως ταΐζω με το ζυμάρι τις δικές μου κότες και μετά κλωσσάνε....













   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου