Πολλοί εκτρέφουν κότες και στόχος τους ει ναι είτε η παραγωγή αυγών , είτε η κρεατοπαραγωγη. Εμένα δικός μου στόχος ήταν να έχω κότες που να κλωσσανε , και όλα τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα. Τι νόημα θα είχε άλλωστε να έχω πουλιά που δεν έχουν ακολουθήσει την Φυσική διαδικασία της αναπαραγωγής;
Ας αναλύσουμε τις διαφορές που έχουν λοιπόν τα Πούλια της κλωσσας με τα συμβατικά που μεγαλώνουν με μια λάμπα 24 ώρες το 24 ωρο.
Τα πουλάκια της κλωσσας είναι εκτεθειμένα από την πρώτη κιόλας ήμερα στο κρύο , στη βροχή , στον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα πουλιά είναι πιο ανθεκτικά σε ασθένειες , και παίρνουν τα σωστά θεμέλια για να ζήσουν χωρίς να Αρρωστήσουν όταν μεγαλώσουν. Ο ήλιος που χτυπά τα πουλάκια είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι διότι βοηθάει στην δημιουργία απαραίτητων βιταμινών για τον οργανισμό. Βιταμίνες που ο οργανισμός μπορεί να παράξει μονό όταν είναι σε απευθείας έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.
Τα πουλάκια της κλωσσας έχουν την δυνατότητα να παίρνουν την απαραίτητη θερμότητα κατευθείαν από το δέρμα της κλωσσας μόνο όταν την χρειάζονται , και όχι 24 ώρες το 24 ωρο. Όταν ένα μέρος είναι μόνιμα θερμαινόμενο αυτό σημαίνει Μικρόβια!!!!
Πουλάκια που μεγαλώνουν με κλωσσα τρέφονται με έντομα και τροφές με την επίδειξη της κλωσσας που τα πουλάκια της μηχανής ισως δεν μάθουν ποτε να τρωνε..... Μαθαινουν απο πολυ μικρα να τρέχουν να σκαρφαλώνουν πραγμα που εχει άμεση σχεση με την σωστη λειτουργια του οργανισμου τους...
Μαθαίνουν να αντιμετωπιζουν τους φυσικούς τους εχθρούς. Η κλωσσα με ηχητικές εντολές μαθαίνει τα πουλάκια να προστατευονται απο γεράκια , γάτες , σκύλους κλπ. Τα πουλάκια που δεν έχουν μεγαλώσει με κλωσσα , στην θεα ενος γερακιού κάθονται και το κοιτάζουν λες και είναι περιστέρι. Τα πουλιά που μεγάλωσαν με κλωσσα κανουν ενα χαρακτηριστικο ήχο και κρύβονται οπου βρουν. Ειναι χαρακτηριστικο το γεγονός οτι όταν μια κλωσσα δει κατι ψηλα κανει εναν ιδιαιτερο ηχο και ολα τα πουλακια χωνονται κατω απο χορτα πετρες κλπ. Ειναι μια μορφη επικοινωνιας για τον κινδυνο που διατρεχουν αν μεινουν εκτεθειμενα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου