Κόλπο: Πως μαθαίνουμε τις κότες να τρώνε όλα τα φαγητά και τα αποφάγια!



Συχνά βλέπουμε κότες να είναι επιλεκτικές στις τροφές που τρώνε. Πχ μπορεί να τους πετάξουμε λαχανικά όπως κομμένα κρεμμύδια, ντομάτες, κολοκύθια κλπ και να μην τα ακουμπήσουν καν. Επίσης το ίδιο μπορεί να παρατηρήσουμε με το ολόκληρο καλαμπόκι. Κότες που έχουν καλομάθει με το σπαστό καλαμπόκι δύσκολα ακουμπούν το ολόκληρο.

Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ζημιογόνο για την εκτροφή μας αν αναλλογιστούμε ότι μεγάλο μέρος της τροφής μένει ανεκμετάλλευτο. Σήμερα θα μοιραστώ τον δικό μου τρόπο για να τρώνε οι κότες τα πάντα ακόμη και αν το προηγούμενο διάστημα δεν έχουν φάει ποτε.

Αρχικά είναι χρήσιμο να σας αναφέρω ότι οι κότες ζηλεύουν! Ζηλεύουν θανάσιμα! Δηλαδή αν μια κότα αρπάξει ένα σχοινί στο στόμα και αρχίσει και τρέχει, όλες θα αρχίσουν να την κυνηγάνε για να της το αρπάξουν. Λειτουργούν με την ζήλεια χωρίς να τις νοιάζει τι έχει η άλλη στο στόμα της. Αυτό το λέω για να σας πω οτι αν έστω και μια κότα τρώει τα πάντα στο κοτέτσι θα μάθει και τις άλλες.



Συνεπώς ο πρώτος τρόπος είναι να φέρουμε νέο αίμα στο κοτέτσι μας για να μάθουν όλες να τρώνε τα πάντα. Πχ αν πάρουμε μερικές ντόπιες κότες αυτές θα τρώνε τα πάντα, και στη συνέχεια θα μάθουν και οι άλλες.


Ο δεύτερος τρόπος ο οποίος είναι ο πιο αποτελεσματικότερος και τον εφαρμόζουν όλοι έχει να κάνει με μια είδους "νηστεία". Αφήνεις τις κότες νηστικές μέχρι να φάνε αυτό που τους πέταξες. Και μόλις η πείνα αρχίσει να θερίζει, η τροφή εξαφανίζεται!

πχ για να μάθουμε τις κότες να τρώνει ολόκληρο καλαμπόκι, αφήνουμε ολόκληρο καλαμπόκι στην ταίστρα και δεν ταίζουμε τίποτα άλλο. Θα δείτε πως την επόμενη μέρα θα μάθουν να το τρώνε.

Οι κότες μπορούν να τρώνε και να χωνεύουν σχεδόν τα πάντα. Έχουν τόσο ισχυρό πεπτικό σύστημα που μπορεί να διασπάσει τροφές που ο άνθρωπος δεν μπορεί. Ακόμη και τα μικρά κοτοπουλάκια μπορούν να τρώνε και να χωνεύουν σιτάρι! Απίστευτο; Γι αυτό μην το σκέφτεστε! Μάθετε τις κότες σας να τρώνε ακόμα και φλούδες από πατάτες! Που κατά την προσωπική μου εμπείρία ειναι και το πιο δύσκολο κατόρθωμα!


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου