Κουτσουλιές κοτας, το τέλειο λιπασμα στα φυτά και στο κήπο!Οι κουτσουλιές της κότας είναι το ιδανικό λίπασμα για τα κηπευτικά και τα λαχανικά σας! Περιέχει ουσίες και ιχνοστοιχεία που βοηθούν τα φυτά να έχουν μια πλούσια καρποφορία - παραγωγή και να αντιμετοπίσουν διάφορες ασθένειες και παράσιτα του εδάφους αλλά και του φυλλώματος.


Οι παλιοί φρόντιζαν πάντα να ρίχνουν μέσα στον κήπο αρκετή χωνεμένη "κοπριά" απο το κοτέτσι. Όταν λέμε χωνεμένη εννοούμε να την έχουμε αφήσει δίπλα απο το κοτέτσι σε μέρος να μην βρέχεται (σκεπασμένη) για να διασπαστεί και να γίνει χώμα. Αν βάλουμε τις κουτσουλιές τις κότας κατευθείαν στον κήπο χωρίς να αποδομηθούν τα συστατικά της θα κάψουμε τα φυτά! Είναι σίγουρο οτι αν ειναι μικρά τα φυτά μας θα ξεραθούν γρήγορα. Αν έχουν μεγαλώσει και ρίξουμε λίγη ποσότητα δεν θα πάθουν μεγάλη ζημιά αλλά δεν θα τους κάνει καθόλου καλό.
Έτσι προσέχουμε πάρα πολύ να έχουμε αφήσει την κοπριά να αποικοδομηθεί (όπως κάνουμε και με το κομπόστ) , για τουλάχιστον 3-4 μήνες. Στα δέντρα δεν υπάρχει πρόβλημα όμως, μπορούμε να την βάλουμε και κατευθείαν.

Η κοπριά απο κουτσουλιές κότας είναι πολύ θρεπτική για τα φυτά. Κάνουν περισσότερους καρπούς, κάνουν περισσότερο και πιο πλούσιο φύλλωμα και αναπτύσσουν μεγάλο ριζικό σύστημα. Όποιος έχει κοτέτσι λοιπόν μπορεί άφοβα να εκμεταλλεύτει ακόμη και αυτό το αγαθό που μπορεί να κάνει θαύματα στον κήπο.

Προσωπικά έχω προσθέσει πολλές φορές τέτοια κοπριά στον κήπο μου και είδα τα φυτά μου να αλλάζουν όψη! Αμέσως οι ντομάτες και πιπεριές μου έδεναν καρπούς! Εβγαζαν νέα ανθη! Και να είστε σίγουροι πως το ίδιο θα γίνει και με εσας!


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου