Φτιάχνουμε "κοτέτσι" για τη κλώσσα και τα κοτοπουλάκια



Ο χώρος που τοποθετούμε την κλώσσα μαζί με τα πουλάκια της πρέπει να είναι καθαρός, και το υπόστρωμα στεγνό και ζεστό. Ιδανικά είναι να στρώσουμε άχυρο η πριονίδι η οτιδήποτε μπορεί να εμποδίσει τα πουλάκια να κρυώσουν στο χώμα η στο τσιμέντο.


Τα πουλάκια πρέπει να αποφεύγουν έκθεση σε υγρασία και ειδικά σε βρεγμένο χώμα. Πρέπει οπωσδήποτε να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό δίχως να μπορούν να μπούν μέσα τα πόδια τους. Πχ ιδανικές ποτίστρες μπορούμε να προμηθευτούμε από διάφορα καταστήματα με ζωοτροφές κλπ.

Η τροφή που τρώνε τα πουλάκια θα πρέπει να είναι στεγνή και όχι ανακατεμένη με νερό διότι μπορεί να αναπτυχθούν μύκητες. Αυτό ισχύει αν δεν καταναλώνεται άμεσα η τροφή. Η κλώσσα μπορεί να μάθει τα πουλάκια να τρώνε σχεδόν τα πάντα και εμείς τις πρώτες ώρες της ζωής τους πρέπει να τους έχουμε κοντά μια πολύ χαμηλή ταίστρα.

Όσον αφορά την τροφή δεν μας πειράζει να μπαίνουν και να πατάνε τα πουλάκια μέσα. Μόνο προσέχουμε να το στηρίξουμε με μια πέτρα μέσα προκειμένου να μην το αναποδογυρήσει η κλώσσα. Βάζουμε πάντα λίγη τροφή για να μην "ζγαρλάνε" (σκάβουν την τροφή με τα πόδια τους) και την ρίχνουν έξω.

Τα πουλάκια είναι ευαίσθητα την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους ενώ στην συνέχεια αποκρούν αρκετή ανθεκτικότητα σε πολλούς εξωγενείς παράγοντες.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου