Επιτρέπεται από το νόμο να έχουμε τρεις κοτούλες σε πυκνοκατοικημένη περιοχή; Τί γίνεται με τις μύγες και τις μυρωδιές;;



Η Ειρήνη Μιχαηλίδου ρωτάει...
Επιτρέπεται από το νόμο να έχουμε τρεις κοτούλες σε πυκνοκατοικημένη περιοχή ;; Τί γίνεται με τις μύγες και τις μυρωδιές;;

Απάντηση...
Γεια σου Ειρήνη και σε ευχαριστώ για το ερώτημα που μας έστειλες. Δυστυχώς ο νόμος δεν είναι με το μέρος μας και οι κότες δεν επιτρέπονται εντός κατοικημένης περιοχής. Συγκεκριμένα λέει οτι δεν επιτρέπεται κανένα οικόσιτο πτηνό, δηλαδή ούτε μια κότα, και σου παραθέτω παρακάτω αυτούσιο τον νόμο:


Επιτρέπεται η διατήρηση είκοσι (20)ορνιθοειδών η δέκα (10) ορνιθοειδών και δέκα (10) κουνελιών, στις παρυφές δε των πόλεων αυτών στη περιµετρική ζώνη και σε αραιοκατοικηµένες περιοχές επιτρέπεται η διατήρηση είκοσι (20) ορνιθοειδών και δέκα (10) κουνελιών η τριάντα (30)ορνιθοειδών.
Οι παραπάνω πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις-δοµές θα πληρούν τους επιβαλλόµενους όρους υγιεινής και προστασίας του Περιβάλλοντος πάντα στην απόσταση των τριάντα (30) µέτρων από χώρους προστασίας, η απόσταση δε αυτή µπορεί να αυξοµειωθεί κατά 25% ανάλογα µε τις επικρατούσες τοπικές συνθήκες και πάντα κατά την κρίση των αρµοδίων υγειονοµικών οργάνων.
Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται, οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), φραγκόκοτες, φασιανοί, πέρδικες, ορτύκια, στρουθοκάµηλοι.
Ο πληθυσµός των οικισµών, χωριών, κωµοπόλεων και πόλεων ορίζονται µε την τελευταία απογραφή της επικράτειας.

Όμως άκουσε και την δική μου εμπειρία. Όταν ήρθε το υγειονομικό στο σπίτι μου αφού είχε προηγηθεί καταγγελία μου ζήτησε να δεί το κοτέτσι. Τους πήγα λοιπόν και όταν είδαν οτι ο χώρος μου είναι πεντακάθαρος και οι κότες λίγες (2-3 σε αριθμό) μου είπαν οτι εμείς δεν κάνουμε θέμα για τόσες λίγες κότες. Μας είπε χαρακτηριστικά να μην ανησυχούμε και οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, απλώς αν θέλουμε να γλιτώσουμε και απο επόμενες καταγγελίες να βάζαμε ένα πλέγμα για να μην τις βλέπουν οι γείτονες. Αυτό μας είπε η κοπέλα και έφυγε. Φυσικά εγώ δεν είχα δύο κότες αλλα 30, αλλά φρόντισα όταν ήρθε η υπηρεσία να δεί μόνο τις δύο. Ναι γίνεται και αυτό!

Για τις μύγες και τις μυρωδιές που αναφέρεις πιο πάνω στο ερώτημα σου, για να τα αποφύγεις θα πρέπει να διατηρείς καθαρό το κοτέτσι. Δηλαδή να πετάς τις βρωμιές και τις κουτσουλιές μια φορά τη βδομάδα. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις τις μυρωδιές αλλά και τις αρρώστιες στα πτηνά!
   

1 σχόλιο:

  1. φίλε μου πρέπει να είσαι πολύ μάγκας εσύ. πώς την ξεγέλασες έτσι ρε μπαγασα; μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή