Η κότα μας είναι έτσι τον τελευταίο καιρό, είναι αρρώστια;



Μια περίεργη εικόνα βλέπει η φίλη μας στη κότα της. Ενώ κλώσσησε τα αυγά της, τελείωσε την εκκόλαψη και το κοτοπουλάκι της μεγάλωσε, ξαφνικά το φτέρωμα της δείχνει να είναι πολύ περίεργο. Διαβάστε ακριβώς την ερώτηση που μας έστειλε μαζί με τις φωτογραφίες. Έπειτα θα δώσουμε απάντηση...


ΕΡΩΤΗΣΗ
η κοτουλα μας είναι ετσι τον τελευταιο καιρο...είναι αρρωστια??  τι είναι αυτό? μηπως γνωρίζετε? και το κοτοπουλακι μας είναι 20 ημερων περιπου, φαινεται το φυλο? κοκκορακι η κοτουλα? σας στελνω φωτο.
ευχαριστω πολυ









Η κότα είναι υγειέστατη και δεν έχει καμία αρρώστια. Η κότα αλλάζει φτέρωμα, γι αυτό φαίνονται στο βάθος απο το φτέρωμα αυτά τα μαύρα σημαδάκια. Η κότες το φθινόπωρο συνήθως αλλάζουν το φτέρωμα τους, και κάνουν σχεδόν ένα μήνα για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Αν σηκώσεις προσεκτικά το φτέρωμα θα δείς ότι υπάρχουν σχεδόν παντού μαύρα φτεράκια. Το δέρμα δεν είναι μαλακό αλλά τσιμπάει όταν το ακουμπάμε με τα χέρια. Νιώθουμε το νέο φτέρωμα που βγαίνει. Αυτή η κότα μέσα σε 20 μερούλες περίπου θα δείχνει πραγματικά πανέμορφη, να με θυμηθείς. Όσον αφορά το κοτοπουλάκι είναι κοκοράκι - αρσενικό. Έχει λειράκι, κοντές φτερούγες και τα πόδια του είναι λίγο ψηλά, ενώ δεν υπάρχει ουρά. Καθαρά δείγματα ότι είναι κοκοράκι.

Δες τώρα μερικά παραδείγματα απο κότες που αλλάζουν φτερά για να καταλάβεις...





   

1 σχόλιο: