Μυστικά παλιών για να γεννούν οι κότες. Aπλές τροφές για μεγάλη αυγοπαραγωγή...



Σήμερα θα αποκαλύψουμε σε όλους μυστικές τροφές που πηγαίνουν απο γενιά σε γενιά και αποδίδουν τόσο σε αυγά όσο και σε κρέας, χρησιμοποιούταν απο τους παππούδες μας. Διαβάστε τα σχόλια παρακάτω...

Στάθης: Χάρη, παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις στο blog σου, διότι με βοήθησες πάρα πολύ, μπορώ όμως να προσθέσω συνταγή παλαιοτέρων μας που είχαν κότες στο σπίτι τους, ότι εκτός απο το φώς για λίγες ώρες σε σκοτεινές ημέρες όπως αναφέρεις, που βέβαια δεν το έχω κάνει ακόμη, μέσα στην τροφή τους ρίχνω και λίγο καφτερό μπούκοβο (σε σπόρους) και πίστεψε μου απο πέρσι έως και τώρα ακόμα δεν σταμάτησα να παίρνω π ο λ λ ά αυγά, γεννούν ασταμάτητα, βέβαια το καλοκαίρι δεν τις δίνω, διότι όπως ξέρεις το μπούκοβο ζεσταίνει τον οργανισμό, πχ, όπως τώρα που ο καιρός κρύωσε τίς δίνω, αλλά παίρνω και αυγά . Αυτά ήθελα να συμπληρώσω ως προς τη δική σου συμβουλή.


Παναγιώτης: Καλησπέρα φίλε.. και εγώ ενημερώνομαι απο τη σελίδα Ελληνικές Κότες.. και το ψάχνω γενικά γιατί τώρα ξεκίνησα αυγοπαραγωγη κ είναι πολλά που δεν ξέρω. αν μπορούσες να μας πεις τι είναι το μπούκοβο, που το βρίσκουμε, κ το κυριότερο την ποσότητα που δίνουμε. Μην τις κάψουμε κιόλας. Ευχαριστώ!



Στάθης: Φίλε Παναγιώτη, χαίρομαι που μπορώ να σε βοηθήσω στην ερώτησή σου!
α) το μπούκοβο είναι ο σπόρος από κόκκινη καφτερή πιπεριά. Είναι σε φακελάκια μικρά και το βρίσκεις σε όλα τα Super Market. Κοστίζει 1,32 euro. Εδώ στη Θεσσαλονίκη το παίρνω απο Μασούτη, απο Μαρινόπουλο-Cearfour. ΠΡΟΣΟΧΗ ! υπάρχει γλυκιά Μπούκοβο καί καφτερή , γράφει επάνω στο φακελάκι. Εγώ βάζω και απο τα δύο εναλλάξ ,δηλαδή ότι έχω, ρίχνω επάνω στο φύραμα τους λίγο ,ανάλογα με τα κοτόπουλα μας βέβαια ώστε να φάνε όλα απο λίγο, κάνε έτσι σαν να ρίχνεις αλάτι στο φαγητό σου.

Τα κοτόπουλα τρελαίνονται για να το φάνε και αφού το φάνε τότε έρχονται τα αποτελέσματα και θα έχεις σε καθημερινή βάση αρκετά αυγά. Οταν άρχισα με τα κοτόπουλα μας,πραγματικά σαν και εσένα έψαχνα στις φωλιές για κανένα αυγό, απο τότε που τα βάζω στις κρύες καί υγρές ημέρες μπούκοβο έπαψα να σκέφτομαι αν θα βρώ ή δεν θα βρώ αυγά, πάντα βρίσκω. Επίσης κάπου -κάπου να βάζεις στη τροφή τους, για να έχουν καλή υγεία καί λίγη ξερή ρίγανη, ως επίσης και φασκόμηλο για ποιοτικά αυγά, τα οποία όλα αυτά τα βρίσκεις στα Super Market αλλά καί στις λαϊκές αγορές για φτηνότερη τιμή.

Ολα αυτα που έγραψα , δεν τα βάζεις όλα μαζί στη τροφή τους .Την μία ημέρα το ένα, την άλλη ημέρα το άλλο, και συνεχίζεις .Θα προσέχεις πάντα το νερό τους να είναι φρέσκο δροσερό ,και τα σκεύη τους καλά πλημένα. Σου έγραψα πολλά, αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρεις και θα είσαι χαρούμενος. Εχεις πολλά κοτόπουλα? Καλή επιτυχία φίλε Παναγιώτη.

Παναγιώτης: Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. με ενημέρωσες πλήρως.. δύσκολα βρίσκεις ανθρώπους να λένε τα μυστικά, και πάλι ευχαριστώ. έχω 50 πουλάδες ελληνικές γνήσιες, τις ακριβοπλήροσα. κ καμιά 30 απο αυτές τις κόκκινες τις κοινές με τα 7€·· με αυτές ξεκίνησα κ εάν πάνε καλά θα τις αυξήσω.


Στάθης: Διάβασα το μήνυμά σου Παναγιώτη , σ΄οτι μου γράφεις , εγώ δεν έχω παράπονο ό,τι και αν ζήτησα ,με βοήθησαν οι " άγνωστοι " φίλοι μου εγκάρδια ,και ειδικά ο Χάρης απο το Αγρίνιο (Ελληνικές Κότες) έτσι τώρα έχω υγιέστατες κότες στο κτήμα μου, αλλά ...τίς φροντίζω και πολύ. Ωραία είναι η φωτογραφία με τίς κοτούλες σου καί έχεις αρκετές, εγώ έχω τίς μισές απο τις δικές σου, βέβαια τα μισά απο αυτά δεν γεννάνε διότι είναι κλωσσοπουλάκια ,τρείς κότες κάθισαν κλώσσες και τώρα μεγαλώνουν και με καλή μου τύχη βγήκαν όλα θηλυκά εκτός απο έναν κόκορακο. Οτι χρειασθείς μην διστάζεις αυτό που γνωρίζω θα σου το μεταφέρω. Καλό βράδυ .

Παναγιώτης: Να μας ζήσουν λοιπόν.. να είσαι καλά φίλε μου και πάλι ευχαριστώ. λίγο θέμα είχα και εγώ με τις αρρώστιες και είχα άγνοια... αλλά τώρα όλα καλά. θα χαρώ να τα ξαναπούμε. Γεια! σου.

Άλλα σχόλια που δεχτήκαμε...
Βάιος: Αυτά είναι μαλακίες. Oι κότες σταματούν να γεννάνε το χειμώνα από τις απότομες αλλαγές του καιρού. Τo μυστικό είναι να έχουμε μια σταθερή θερμοκρασία. π.χ. ένα μαντρί με ζωντανά και να έχουμε μέσα τις φωλιές. αλλιώς κόκκινο καυτερό πιπέρι μέσα σε φύραμα και μετά δεν θα προλαβαίνουμε να μαζεύουμε αβγά. αυτό είναι το μυστικό.δοκιμασμένα

Σοφία: Όχι είναι πολύ σωστό Βαγιε.. εκτός από σταθερή θερμοκρασία θελουν και φωτισμό γιατί το χειμώνα νυχτώνει γρήγορα. Είναι επαγγελματικά μυστικά που δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζεις μ..κιες. Αντίθετα το πιπερι είναι κομπογιανιτικο.

Jenny: Μήπως ρε παιδιά να εμπιστευτούμε τη φύση; Το ότι οι κότες κατεβάζουν ρυθμούς το χειμώνα μπορεί να κάνει καλό στον οργανισμό τους από το να γεννοβολάνε συνεχώς ...πλάσματα είναι κι αυτά γιατι να τα εκμεταλλευομαστε τοσο εντατικα.

Σοφία: Σωστό Τζενη αλλά χρειαζόμαστε τα αυγά..Την 1η χρονια γεννά 250αυγά με καλές συνθήκες και μετά πέφτει στα 150 την επόμενη. Δηλαδή σε μέρη ζεστά και τροπικά οι κότες πιέζονται να γεννούν όλο το χρόνο?


Βάιος: Σοφία καλημέρα.φίλος μου έχει μαντρί με πρόβατα και κάθε χρόνο δεν προλαβαίνει να μαζεύει αβγά.εκτος από το καλο νταμάρι τις ντόπιας κότας που θα μας βοηθήσει σημαντικά έχει και πλεονέκτημα με την σταθερή θερμοκρασία του χορού.δεν λέω ότι οι κότες σκάνε από ζεστη αλλα έχει σταθερή θερμοκρασία.εγώ σερί 2 χρονιες όταν σταματούσαν οι κότες έβαζα καυτερό πιπέρι κόκκινο και foul αβγά.τώρα καταπόσον τις κάνει κακό δεν ξέρω.σίγουρα είναι και αυτά ζωντανοί οργανισμοί.

Σοφία: Βάιε καλημέρα και σε σένα για ρώτα το φίλο σου το μαντρί το έχει με φωτισμό? Για να βγάλεις το σωστό συμπέρασμα

Βάιος: Επίσης σοφία ένα άλλο μυστικό είναι και το κριθάρι "δοκιμασε το" και πες μου. Μια παράλειψη αν θέλουμε ντε και καλά κότες καθαρά αβγοπαραγωγής υπάρχουν και κάτι αμερικανικες δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς την ράτσα.αυτές γεννούν όλο τον χρόνο.γιατί αν αφήνουμε το φως 3 ώρες κάθε μέρα συν το ότι οι κότες θα τρώνε μέχρι την ανοίξει θα τα πληρώσουμε χρυσά τα αβγά στην δει.




Παρέλειψα στο ότι το κριθάρι είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθάει αρκετά τα περισσότερα ζώα.και φτιάχνει και πιο νόστιμο κρέας κότες, γουρούνια κλπ.τώρα όσο αναφορά για τα αβγά αν θέλουμε να τα πουλάμε σε κάνα φούρνο η όπου αλλού θέλουμε τότε πρέπει να πάρουμε τις αμερικανικες που δεν σταματούν να γεννούν καθόλου.καλά είναι πάντως και τα κομπογιαννίτικα.ξέρεις poses κομπογιαννίτικες λύσης υπάρχουν και ανέξοδες "πανω απ' ολα"

Φίλιππος: Αν είναι να κοστίζει το αυγό 1ευρώ φαγητό ρεύμα ποιος ο λόγος;

Σοφία: Δεν είπαμε όλο το βράδυ να φωτίζουμε βρε παιδιά από τις 5.00-23.00 μια λάμπα 40W τι θα κάψει μην σας πιάνουν οι τσιγκουνιές..Βάλτε ηλιακό σύστημα. Εννοείται με χρονοδιακόπτη



   

3 σχόλια:

  1. καρακαρατσεκαρισμενο οι κοτες γεννανε απο το ματι.εχει δικιο η δεσποινιδα τον χειμωνα θελουν φως απο της πεντε εως της ενδεκα.μια παλια μπαταρια ιχ κ μια μικρη λαμπα απο φακο με ενα καλωδιο.αυτο ειναι ολο.ασε να καει ολο το βραδυ.και θα δεις αυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι τσιγκουνιά είναι αυτή;
      Τι θα σας κάνει μια λάμπα 40W;
      Βάλτε μια στο κοτέτσι, να γεννήσουν οι κοτούλες!

      Διαγραφή
    2. Μα τι τσιγκουνιά είναι αυτή;
      Τι θα σας κάνει μια λάμπα 40W;
      Βάλτε μια στο κοτέτσι, να γεννήσουν οι κοτούλες!

      Διαγραφή