Η λύση για τις λάσπες και τα νερά στο κοτέτσι. Πως φεύγουν οι μυρωδιές απο τις κουτσουλιές



Ερώτηση...
Καλημέρα παιδιά !!! Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το κοτέτσι.
Λόγο βροχής, ο χώρος που "προαυλίζονται" οι κότες γεμίζει νερό άρα λάσπες. Τι μπορώ να βάλω σαν υπόστρωμα για να μην λασπώνεται ο τόπος (προκαλεί και έντονη δυσοσμία πλην της άλλης); σκέφτηκα τα ροκανίδια αλλά δεν ξέρω κάθε πότε θα θέλουν άλλαγμα και αν μπορώ να βρίσκω τέτοιες ποσότητες κάθε λίγο και λιγάκι ...
Ένας πτηνοτρόφος γράφει...
Στρώσε άμμο φίλε! εμένα με έχει σώσει! δε λασπωνει,στεγνωνει πολυ γρηγορα,οι κοτες τρελαινονται να κυλιουνται και εξαφανιζονται ολες οι μυρωδιες,επειδη παραμενει αφρατη και τα πουλια με το συνεχες σκαλισμα θαβουν τα περιττωματα τους! Τώρα σχετικά με το ποιά άμμο θα βάλεις: οποιαδηποτε αμμο! ειτε θαλασσης, ειτε αγοραστη. προτιμω απο θαλασσα, γιατι εχει μεσα πετραδακια,κοχυλια κτλ.

Πάντως οτι κ να βάλεις πρέπει πρώτα να λύσεις το πρόβλημα να μην μαζεύει νερά.. να μην έρχονται η να απομακρυνονται. Μια καλή λύση είναι να σκάψεις γύρω γύρω απο τη περίφραξη ενα αυλάκι, έτσι ώστε να στραγγίζετε το νερό μέσα απο το κοτέτσι και να πηγαίνει γύρω γύρω. Η άμμος θα βολέψει απίστευτα, και δεν θα επιτρέπει τη δημιουργία λάσπης στο κοτέτσι.

Άλλος πτηνοτρόφος γράφει γράφει...
Χαλίκια που δοκίμασα είναι τζάμπα λεφτά. Μετά από 20 μέρες είχαν γίνει ένα σώμα χαλίκια-λάσπες-κουτσουλιές κ δεν καθαρίζονταν με τίποτα.
Έστρωσα ένα κομμάτι τσιμέντο κ ρίχνω πάνω άχυρα κ στην αυλή τους θα δοκιμάσω κι εγώ άμμο όπως είπε παραπάνω ο φίλος. Φαίνεται η πιο έξυπνη λύση.

Μια ιδέα για να τρώνε φρέσκο χορτάρι οι κότες...
μια ακομα ιδεα που σκεφτομαι για το δικο μου ειναι να βαλεις σπορο κατω και απο πανω ενα πλαισιο με πυκνο συρμα, τοσο ωστε να επιτρεπει στον σπορο να φυτρωσει και να βγει προσ τα πανω αλλα οχι να βαζουν το ραμφος τους οι κοτες και να τρωνε και την ριζα. ετσι θα ξαναφυτρωνει και θα εχεις για αρκετο καιρο πρασιναδα. τα νερα απλα θα ποτιζουν το...γκαζον. Όσες μεριές έχουν πρασινάδα θα έχετε παρατητήσει ότι δε δημιουργούνται λάσπες, και αυτός είναι ο λόγος που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη πατέντα.

Μια εξίσου καλή λύση για τις μυρωδιές στο κοτέτσι, είναι να περιφράξουμε γύρω γύρω τη κούρνια εκεί που κουτσουλάνε οι κότες. Πολλές φορές οι κότες σκάβουν με τα πόδια τους τις κουτσουλιές και τις μετατρέπουν σε μια λάσπη που μυρίζει. Τις διασκορπίζουν σε όλο το χώρο και δημιουργείτε πρόβλημα. Αυτό μπορούμε να το λύσουμε φράζοντας γύρω γύρω τη κούρνια, και λύθηκε το πρόβλημα...
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου